Amenajarea gradinii

#colt de relaxare #amenajare gradina #gradina #stil amenajare gradina

Cum sa amenajezi coltul de relaxare din gradina! 5 idei din care sa te inspiri

Coltul de relaxare nu trebuie sa lipseasca din nicio gradina, indiferent de dimensiuni. In fiecare gradina trebuie sa existe o zona in care sa te poti retrage pentru a te relaxa sau unde sa poti petrece timp in compania prietenilor si a familiei. Iata cinci idei de amenajare a coltului de relaxare, din care sa te inspiri.

Gradina in stil minimalist

Daca nu dispui de o curte spatioasa stilul minimalist este perfect pentru amenajarea acesteia. Astfel, ai posibilitatea de a amenaja curtea, delimitand-o in doua zone separate, pe care sa le amenajezi dupa preferinta. In timp ce intr-o zona poti adauga cateva canapele, fotolii si o masuta de cafea, in cealalta zona poti amenaja un loc pentru gratar sau o zona verde, cu gazon. Delimiteaza cele doua spatii cu un pod de dimensiuni mici ce trece peste un “rau” de pietris. De-o parte si de alta a podului poti adauga doua pietre de dimensiuni mari.

Gradina pe mai multe nivele

Daca ai gradina in panta, atunci vei fi nevoit sa o amenajezi pe mai multe nivele. Este un mod frumos si placut de a amenaja o curte. In plus, de sus, vei avea o vedere de ansambu asupra intregului decor.

Pe treapta cea mai inalta poti amenaja coltul de relaxare, cu canapele, in timp ce mai jos poti amenaja un spatiu de joaca pentru cei mici, cu nisip si pietris. Astfel ii poti supraveghea indeaproape pe cei mici. In schimb, daca dispui de suficient spatiu, intr-un colt al acestui nivel poti adauga un focar in jurul carui sa pui cativa busteni. Acolo poti petrece timp alaturi de prieteni, privind focul si stand la povesti.

Pe nivelul cel mai jos poti aduaga cateva ghivece cu flori si, daca ai spatiu un gratar.

Colt de relaxare in mijlocul naturii

Un colt de relaxare in mijlocul naturii este tot ce-ti poti dori. Daca ai o gradina spatioasa, pe care ai amenajat-o astfel incat sa para un colt rupt din salbaticie, atunci poti amenaja un colt de relaxare chiar pe marginea iazului din curte, unde esti inconjurat de plante si copaci inalti. Daca ai si o cascada mica, atunci ai locul perfect pentru relaxare.

Gradina mica? Nu e nicio problema!

Esti posesorul unei curti de dimensiuni mici, in spatele casei? Nu trebuie sa renunti la ideea de a amenaja un colt de relaxare. Daca nu ai o terasa, poti construi una, unde sa amenajezi coltul de relaxare. In restul curtii, aplica gazon si planteaza un copac sau doi (daca nu ai deja) pentru a te bucura de umbra in zilele toride de vara.

Colt de relaxare langa gard

Daca ai o curte spatioasa, poti amenaja un spatiu e relaxare langa gard, astfel incat sa creezi senzatia unei incaperi. Paveaza portiunea de relaxare, sau adauga un strat de pietris sau nisip, dupa preferinte. Adauga un coltar spatios sau o canapea si doua trei fotolii si in mijloc asaza o masuta pentru cafea. Agata pe gard cateva tablouri, pentru a da personalitate spatiului. Restul gradinii amenajeaz-o dupa plac, cu gazon, copaci umbrosi si flori colorate.

Surse foto: pinterest.com, maxpixel.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului