Amenajarea gradinii

#amenajare gradina bani putini #amenajare gradina #gradina #bani

Cum sa amenajezi gradina cu bani putini

Atunci cand decizi ca vrei sa iti amenajezi gradina intr-o forma frumoasa, care sa iti placa tie si sa faca un impact pozitiv pentru rudele si prietenii tai care vin in vizita, trebuie sa iei in considerare multe elemente care construiesc imaginea ta perfecta. In amenajare sunt implicate si resursele financiare si este bine sa tii cont de anumite informatii pentru a reusi sa iti amenajezi spatiul de afara cu bani cat mai putini. Iata cateva sfaturi care te pot ghida:

 

1. Planifica inainte de a merge la cumparaturi

Atunci cand exista un plan bine determinat in legatura cu ceea ce vrei sa cumpari si cum sa investesti banii, nu exista posibilitatea de a te intinde mai mult decat trebuie financiar vorbind. In magazine poti sa gasesti tot felul de variante frumoase, care nu sunt potrivite pentru tine si gradina ta si este bine sa urmaresti planul facut acasa.

 

2. Decide cat de mult design vrei

In functie de modul in care vrei sa arate, vei putea sa faci decizii informate in legatura cu numarul de plante si alte elemente din gradina. De exemplu, decizia de a cumpara doua scaunde gradina sau sase, poate sa aiba un impact financiar.

 

3. Vorbeste cu un consultant, cu un specialist peisagist

Un peisagist te poate ghida, platindu-i o simpla consultatie. Poti sa gasesti astfel informatii pe care nu aveai cum sa le obtii si sa economisesti sume mari de bani.

 

4. Cumpara in etape

Poti sa iti planuiesti fazele in care vei amenaja si sa cheltuiesti cat iti este bugetul. A iesi din buget poate sa insemne sa te imprumuti si sa ai datorii, care te vor apasa si influenta negativ. Asadar, pune pe hartie etapele si ai rabdare!

 

5. Nu intotdeauna ieftin este si bun

Este important sa stii unde anume si ce anume poti sa cumperi iefin si unde te poate impiedica sa faci o asemenea alegere. Astfel incat este bine sa verifici calitatea anumitor investitii urmarind parerile celorlalti. De exemplu in cadrul construirii unui iaz in gradina, cel mai bine sa iei instalatii de calitate, mai scumpe.

 

6. Accepta elemente ieftine atunci cand crezi ca sunt destul de bune

Atunci cand stii ca anumite elemente decorative din gradina sau chiar plante sunt in regula, chiar daca sunt ieftine, poti sa le cumperi si sa reduci consumul de bani. Dar daca simti ca nu sunt nici macar destul de bune pentru tine, mai bine renunta la ele.

 

7. Cumpara online

Uneori poti sa gasesti plante si alte lucruri necesare pentru gradina, precum solul folosit sau pietrisul, la preturi mult mai mici daca le cumperi online. Trebuie doar sa fii atent la parerile celor ce au mai cumparat din acel magazin online si sa verifici daca poti sa returnezi ceea ce nu vine in stadiul cerut de tine. De asemenea trebuie sa fie luate in calcul mereu si preturile de transport si implicatiile de a le aduce de la distante uneori mari. De exemplu poti sa locuiesti intr-un oras si ele sa fie aduse din alt colt al tarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului