Amenajarea gradinii

# gradina stil rustic #amenajare gradina #gradina

Cum sa amenajezi o gradina in stil rustic

Stilul rustic se refera la amenajarea unui loc care sa iti ofere cat mai mult acel sentiment de confort, libertate si simplitate de la tara. In ziua de astazi, majoritatea oamenilor pune accentul pe produse moderne, care sunt alese doar pentru cum arata si mai putin pentru calitatea pe care o au. Insa, rustic inseamna alegerea unor elemente de o calitate anume si decorarea unui spatiu autentic.

Iata cum sa iti amenajezi gradina in stil rustic, pentru a te bucura de fiecare moment petrecut in aer liber.

Mobilier de gradina vintage

Daca ai in apropiere un targ sau un magazin vintage, nu ezita sa il vizitezi in mod constant pentru a descoperi obiecte deosebite. Acolo este si locul in care iti poti gasi viitorul mobilier de gradina. Stilul rustic nu se refera la alegerea celor mai noi elemente, ci la alegerea unor piese rezistente si care nu se vor demoda niciodata.

Spre exemplu, cauta scaune, o bancuta si o masa din fier pe care le poti reconditiona si stiliza dupa bunul tau plac.

Obiecte decorative in stil rustic

O caruta decorativa, roabe, ghivece sau ulcioare sunt elementele ideale pe care trebuie sa le ai daca iti doresti ca gradina ta sa fie cat mai autentica. Le poti decora cu diverse tipuri de plante colorate sau chiar cu dovleci si struguri atunci cand se apropie toamna. Te asiguram ca astfel de obiecte vor crea un decor deosebit.

Carare realizata din buturugi

Amenajarea cu lemn natural reprezinta punctul cheie al designului unei gradini in stil rustic. De aceea, poti folosi lemn pentru a crea orice piese iti doresti si chiar si pentru a realiza o carare.

Alege portiunea potrivita care sa devina carare, indeparteaza firele de iarba si niveleaza pamantul folosind o grebla. Apoi, cu ajutorul unui fierastrau, taie bucati rotunde din cativa busteni, cu o grosime de aproximativ 5-7 centimetri. Asaza-i cu atentie pe pamant, la distante care sa iti permita sa pasesti cu usurinta. Bucatile pot fi de dimensiuni diferite, in functie de cum iti doresti. Vei obtine o carare unica, intr-un mod rapid si usor.

Bicicleta vintage drept suport de plante

Gradinile amenajate in stil rustic nu sunt definite de niciun set de reguli de decorare. Ba dimpotriva, chiar lipsa unor reguli si structuri clar stabilite pare sa caracterizeze multe dintre astfel de amenajari.

Plantele, si in special florile colorate, reprezinta punctul de atractie al fiecarei gradini. Iar modul in care le asezi poate diferi in functie de propria ta imaginatie. Pentru o gradina rustica si frumos personalizata iti propunem sa cauti o bicicleta vintage si sa o transformi intr-un stand de plante. O astfel de bicicleta o poti gasi la multe targuri si magazine de profil.

Umbrar rustic din busteni

Amplasarea unui umbrar poate schimba cu totul aspectul gradinii tale, nefiind insa nevoie sa cheltuiesti prea multi bani pentru a il realiza. Si cum lemnul este elementul de baza dintr-o amenajare rustica, nu trebuie decat sa cauti niste busteni sau ramuri mai robuste si sa le legi cu atentie intre ele, creand forma dorita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare