Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina vintage

Cum sa amenajezi o gradina vintage

O gradina vintage este opusul unei gradini moderne, care promoveaza achizitia de accesorii si obiecte noi si aruncarea tuturor obiectelor folosite sau deteriorate. Tocmai din acest motiv, ai putea invata cum sa refolosesti obiectele deja existente in gradina sau in casa, pentru a recrea efectul de gradina din poveste, unde totul este armonios si functional.


1. Foloseste vase vechi din zinc sau carafe de sticla pe post de stropitori. Acelasi efect de antic il creeaza si stropitorile obtinure din refolosirea unor cani vechi, borcane sau vase mai interesante din tabla sau sticla. Poti organiza chiar o zona in care sa expui un grup de astfel de stropitori ingenioase alaturate si sa le transformi in obiecte de decor care sa-ti aminteasca de trecut.


2. Daca iti lipsesc mai multe accesorii din gradina, viziteaza un targ de vechituri si cumpara de acolo tot ce-ti trebuie la preturi incredibil de mici. Cauta mai ales variante vechi ale obiectelor si instrumentelor care se recomanda acum pentru gradina.

Vei observa ca, din momentul in care iti propui sa refolosesti totul, o multime de obiecte isi vor gasi locul in gradina ta.


3. Un acvariu vechi sau fisurat poate fi transformat intr-un loc ideal pentru a expune lucruri dragi tie sau lucruri care iti inspira o stare de bine. Flori uscate, lumanari sau betisoare parfumate, scoici si nisip aduse din vacanta, conuri si crengi de brad etc.


4. O valiza veche poate fi locul ideal pentru cateva ghivece de flori, pe care sa le camuflezi in interior, astfel incat sa se vada doar plantele. Poti umple cu pietris sau pietre mai mari locurile dintre ghivece si ai obtinut un loc deosebit din punct de vedere vizual si in deplina concordanta cu principiile unei gradini vintage.

 

5. Alege plante traditionale care cresc intr- bogate de forme, parfumuri si culori, pe langa casa si iti amintesc de gradina buncii. Muscatele, hortensiile, regina noptii, lavanda, macul - toate acestea au semnificatii speciale pentru toata lumea, amintind de gradinile traditionale.


6. Aduna si refoloseste toate obiectele, sculele sau instrumentele de lemn. O simpla roata de la o caruta se poate transforma intr-un element deosebit de decor, daca o expui pe un copac sau un perete al casei care da spre gradina.

Instrumentele vechi de tesut sau pregtit mancarea pot fi la fel de pretioase si vor accentua idea de gradina vintage daca le expui la vedere. Nu uita sa le imbraci intr-un strat de lac protector, daca le vei expune la conditii meteo nefavorabile.


7. Trandafirii cataratori sunt alte plante care-si vor gasi locul perfect intr-o gradina vintage. Le poti construi un gardulet din sipci de lemn si poti delimita o alele cu ajutorul lor.


8. Fereste-te sa folosesti materiale moderne in gradina vintage. Chiar si un sistem de iluminat modern poate strica intreaga atmosfera. In schimb, alege lampi cu gaz sau lumanari parfumate pentru serile in care vrei sa te bucuri de ambianta deosebita alaturi de prieteni si rude.


9. O bancuta de lemn sau fier forjat nu ar trebui sa lipseasca din gradina vintage.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului