Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #grdina japoneza #construire gradina japoneza

Cum sa construiesti o gradina japoneza uimitoare

Gradinile japoneze se caracterizeaza in primul rand prin simplitate. Elementele lor se contopesc cu natura si creeaza un spatiu propice meditarii, dupa o zi istovitoare de munca. Gradinile cu tema japoneza nu fac minuni doar pentru decor, ci si pentru spiritul tau. Iata care sunt elementele principale pe care trebuie sa le contina o gradina japoneza:

1. Elementele naturii si semnificatia lor

O gradina japoneza reflecta in primul rand echilibrul perfect gasit in natura. Pentru a recrea astfel un cadru cat mai natural, ai nevoie de pietre pentru a reprezenta insulele, dealurile si muntii, dar si de cativa arbori si arbusti, pentru a scoate in evidenta bogatia naturii. Apa este unul dintre elementele-cheie ale unei gradini japoneze. Ea reprezinta puritatea si linistea naturii. Un pod de lemn sau de piatra va reprezenta nemurirea si o evadare catre paradis. Scarile, aleile lungi si inguste, felinarele si artefactele religioase sunt si ele elemente foarte importante in cadrul unei gradini japoneze, caci ele reprezinta o calatorie a sufletului catre divinitate.

2. Spatiile mari

Pentru a-ti construi o gradina japoneza trebuie sa detii un spatiu foarte mare, deoarece trebuie sa incluzi numeroase elemente pentru a creiona cat mai bine cultura budista. Suprafetele mici ar deveni extrem de aglomerate, iar gradinile japoneze se axeaza in principal pe minimalism.

3. Plantele specifice

Copacii ce caracterizeaza o gradina japoneza sunt artarii si ienuparii. Pentru a obtine un decor ideal, cel mai bine ar fi sa plantezi copacii si plantele in functie de culori de anotimpul in care infloresc. Plantele cu flori, precum crizantemele, crinii si margaretele, vor adauga si ele un farmec vizual aparte gradinii japoneze.

4. Decoratiuni

De fiecare data cand te gandesti sa adaugi noi elemente intr-o gradina japoneza, aminteste-ti ca aceasta se caracterizeaza prin simplitate. Asadar nu exagera cu decoratiunile. Cateva felinare simple sau un mobilier specific japonez sunt indeajuns.

Sursa foto: alicesgardentravelbuzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului