Amenajarea gradinii

#terariu plante #plante de interior #plante de apartament #diy #amenajari interioare #terariu

Cum sa creezi un terariu cu plante perfect pentru biroul tau

Terariul a devenit tot mai cautat in ultima vreme si din ce in ce mai multi isi doresc sa aiba in apropiere o gradina in miniatura, pe care sa o priveasca din cand in cand. Un loc potrivit in care poti pune terariul este chiar biroul tau. Aceste recipiente de sticla, umplute cu flori si plate de diferite feluri, adauga o pata de culore si aduc viata in orice spatiu isi fac loc.

 

Terariul nu este greu de intretinut si atata timp cat plantele primesc suficienta lumina si apa, aranjamentul verde va arata bine si va rezista mult timp. Asadar, inainte de a alege vasul in care sa aranjezi plantele pe care le vei creste, este important sa te decizi ce fel de plante vei pune in terariu si in ce loc din birou il vei aseza.

Invata cum sa creezi un terariu cu plante, perfect pentru biroul tau, si bucura-te de aceasta oaza de verdeata pe care o vei putea admira de cate ori iei o pauza.

Alege plantele

Alege plante cu aceleasi nevoi de apa si lumina si terariul tau va arata bine si se va mentine pentru mult timp. Daca in biroul tau este suficienta lumina, alege un terariu deschis si pune in el plante suculente precum Crassula Ovata sau Planta de Jad, Echeveria, Sempervivum, Urechi de Pisica. In cazul in care lumina din birou este medie, poti opta pentru un terariu inchis in care sa pui plante ca Fittonia, Trifoi Nobil, Palmier Pitic, Lacrimi de inger.

In terariile deschise expuse la lumina medie, aseaza Dracaena, Selaginella, Feriga, sau Peperomia. Daca lucrezi intr-un birou cu putina lumina sau cu iluminat fluorescent, poti sa tii si aici un terariu inchis pe care sa il umpli, de preferat, doar cu muschi.

Alege recipietul potrivit

Inainte sa incepi sa iti faci terariul, va trebui sa te gandesti daca va fi unul deschis sau unul inchis. Terariile deschise permit aerului sa circule si de aceea sunt mai potrivite plantelor suculente, in timp ce, in terariile inchise umezeala este mai mare, deci te poti gandi sa pui ferigi sau anumite tipuri de muschi.

Planteaza in terariu

Indiferent de recipientul pe care l-ai ales, este obligatoriu sa pui sub stratul de pamant un strat de pietris sau cateva pietre pentru a asigura o buna drenare a apei si circulatia aerului in vasul de sticla. Daca omiti sa pui acest strat, terariul tau nu va rezista foarte mult timp.

Evita sa uzi prea des plantele din terariu, pentru ca apa in exces faca radacinile sa putrezeasca. Terariile inchise vor trebui aerisite constant, cu exceptia celor in care ai pus muschi.

Adauga elemente de decor

Poti pune in terariu si cateva elemente de decor, nu foarte multe pentru a nu sufoca aranjamentul de plante pe care l-ai facut si pentru a lasa plantele sa respire corespunzator in mica oaza de verdeata. Printre decoratiunile pe care le poti pune sunt conurile mici de brad, ramurele uscate sau pietre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului