Amenajarea gradinii

#gradina #toamna #curatenie #frunze

Cum sa cureti gradina toamna

Curatenia de toamna este o actiune obligatorie atunci cand iti doresti ca gradina ta sa isi mentina frumusetea si sanatatea in sezonul urmator. Iata cum poti curata gradina in aceasta toamna, simplu si eficient.


Scapa de plantele bolnave


Chiar daca se numara printre plantele tale preferate si te desparti cu greu de ele, este recomandat sa indepartezi in totalitate plantele bolnave, pe care nu ai reusit sa le readuci pe calea cea buna nici cu ajutorul tratamentelor. Nu uita ca o planta bolnava poate afecta florile din intreaga gradina. Cel mai bine este sa scapi de planta respectiva, sa aplici pamantului din zona un insecticid puternic si apoi sa achizitionezi o planta noua pentru a umple locul ramas gol.


Elimina radacinile legumelor


Daca ai plantat in gradina legume de care te-ai bucurat pana la finalul acestei toamne, acum este momentul sa indepartezi orice urma de radacina a mai ramas in pamant. Chiar daca este vorba de legume care vor iesi si anul urmator, este totusi recomandat sa le replantezi, pentru a evita aparitia daunatorilor sau a inghetului.

Strange toate frunzele


Desi ofera un peisaj tomnatic absolut superb, care iti incanta privirile, este totusi recomandat sa strangi toate frunzele care au cazut in gradina ta. Chiar daca intr-un mediu natural frunzele cazute constituie un ingrasamant natural, este foarte posibil ca florile si plantele din gradina ta sa nu se bucure chiar atat de mult de un pamant ingrasat si chiar sufocat cu frunze.


Strange fruzele cu ajutorul unei greble sau a unei maturi de gradina, aseaza-le pe toate intr-un sac mare de plastic si du-le la cosul cu gunoi.


Aduna resturile de fructe


In mod normal, fructele reprezinta un ingrasamant natural bun pentru pamant, dar ca si in cazul frunzelor, este foarte posibil ca solul sa fie destul de ingrasat cu ajutorul tratamentelor achizitionate din comert. Cel mai bine este sa aduni toate resturile de fructe cazute din copaci. Daca nu ai animale care sa le manance (in cazul in care fructele sunt inca intr-o stare acceptabila) nu poti decat sa le arunci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare