Amenajarea gradinii

#decorare terasa casa #decorare terasa #terasa casa # decorare terasa gradina

Cum sa decorezi terasa casei ca un profesionist

Iti prezentam cateva idei care sa te ajute sa transformi terasa intr-un loc primitor si confortabil, ideal pentru a petrece timp de calitatea in compania familiei sau a prietenilor.

Largeste pridvorul cu pavele

In cazul in care ai deja o punte, sa stii ca o poti largi prin aplicarea unor pavele in imediata vecinatate, extinzand astfel spatiul utilizabil. Piatra neutra creeaza panza perfecta pentru toate stilurile. Le poti lasa goale sau le poti acoperi partial cu un covor de exterior.

Creeaza un zid verde

Plantele suspendate sau plutitoare sunt ca un perete de galerie pentru exterior. Ataseaza ghivece cu spatele plat pe sipcile de la gard, folosind carlige sau alte sisteme de prindere. Populeaza aceste ghivece cu plante atractive, de dimensiuni mici.

Acorda utilitati multiple mobilierului de gradina

Priveste masa de gradinarit ca o statie cu mai multe utilizari si foloseste-o pentru mai multe activitati prin curte - de la suport pentru plante, pana la bar pentru servirea mancarii si a bauturilor pentru oaspeti. Picteaz-o intr-o culoare stralucitoare sau adauga-i elemente decorative pentru a o personaliza.

Foloseste luminile cu snur

Un sirag de lumini stralucitoare transforma orice spatiu in aer liber intr-un loc ideal pentru distractie. Cu un sirag de luminite, orice terasa, oricat de mica, poate deveni locul ideal pentru cinele in aer liber alaturi de prieteni.

Transforma o fereastra intr-un bar in aer liber

Cu o investitie minima si un mic efort, poti crea o zona inteligenta de servire, aproape de bucatarie. Instaleaza o bordura de servire si ai grija sa o fixezi foarte bine, chiar sub fereastra de la bucatarie, pe peretele exterior. Deasupra poti monta o copertina placuta. Evidentierea in acest mod a ferestrei o va face sa para mai mare si mai frumoasa.

Picteaza gardul in negru

Poti aduce intimitate spatiului din aer liber, instaland un gard inalt si pictandu-l intr-o nuanta chic, cum ar fi una de negru. Vei obtine un ambient elegant si interesant, ideal pentru o terasa.

Foloseste o canapea de dimensiuni mari

O canapea realizata din paleti sau orice alt material, de dimensiuni mari, acoperita cu perne confortabile si frumos colorate, va crea un spatiu incerdibil pentru petrecerea timpului in exterior. In acest fel iti poti transforma terasa intr-un loc pentru petreceri si relaxare, ideal pentru zi sau noapte.

Incearca un scaun pivotant

Toata lumea adora scaunele agatate. Acestea vor face ca terasa ta sa arate extrem de chic si, totodata, sunt foarte confortabile.

Foloseste caramizile in mod creativ

Construieste rapid un semineu pentru foc cu caramizi sau pietre de pavaj curbate. Acestea se pot monta fara mortar, fiind un proiect de numai o jumatate de ora. Scaunele de terasa din metal adauga un plus de culoare si creaza o atmosfera retro extrem de confortabila si placuta.

Instaleaza un hamac

In numai cateva minute poti crea locul ideal de relaxare si chiar de somn. Daca nu ai copaci de care sa poti atarna un hamac, cauta un model cu tot cu suport. Iti garantam ca nu va ramane nefolosit nici macar o clipa, fiind preferatul tuturor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare