Amenajarea gradinii

#insecticid #copaci #albine #viespi

Cum sa scapi de un cuib de viespi

Prezenta unui cuib de viespi in gradina se poate dovedi periculoasa pe termen lung, astfel ca specialistii recomanda distrugerea lui. Afla cum sa scapi de un cuib de viespi.



Atunci cand observi un numar tot mai mare de viespi sau albine salbatice in gradina ta, este important sa verifici cu atentie si copacii si gaurile din pamant pentru a gasi cuibul.

Activitatea acestor insecte in apropierea cuibului este intetita la rasaritul si la apusul soarelui. Pentru a gasi locatia exacta a cuibuluipoti folosi o lanterna acoperita cu o folie subtire de plastic rosu, culoare pe care albinele si viespile nu o pot vedea.


Sfaturi de siguranta


Daca esti alergic la intepatura albinelor sau viespilor, aceste insecte iti pot pune in pericol viata. Chiar daca nu ai aceasta sensibilitate, este important sa iei masurile de precautie necesare.

Atunci cand ai stabilit planul de actiune, asigura-te ca poti o imbracaminte groasa si incaltaminte la fel de rezistenta. Acopera-ti capul cu o palarie si cu o esarfa groasa, lasand cat mai putina piele expusa intepaturilor insectelor. Manusile de gradinarit sunt absolut necesare si poti chiar purta ochelari de protectie.


Cum scapi de un cuib de viespi dintr-un copac


Cumpara un insecticid potrivit pentru eliminarea cuibului de viespi. Exista doua tipuri de substante ce pot fi folosite, cele care se aplica la exterior si cele care se introduc in interior.

Foloseste spray-ul insecticid de la o distanta cat mai mare, fara sa stai direct sub cuibul de viespi. Dupa ce ai acoperit cuibul cu insecticid, poti introduce otrava si inauntrul acestuia.

Paraseste locul si intoarce-te dupa 30 de minute pentru a constata nivelul activitatii insectelor care au supravietuit. Uneori este necesara o a doua aplicare a insecticidului.

Taie cuibul din copac si pune-l pe foc dupa ce te-ai asigurat ca cea mai mare parte a insectelor nu a supravietuit insecticidului. Curata foarte bine scoarta copacului si strange insectele moarte cazute pe pamant. Urmele lasate de un cuib de viespi pot atrage o alta colonie de insecte in gradina ta.


Cum scapi de un cuib de viespi subteran


Cand cuibul de viespi este subteran, aplicarea insecticidului nu mai are la fel de mult succes. Chiar dupa aplicari repetate, poti constata ca cea mai mare parte a insectelor a supravietuit.

Metoda cea mai folosita pentru a distruge cuiburile de insecte subterane este folosirea de apa fiarta. Turnarea directa te expune insa furiei insectelor, astfel ca este necesar ca procesul sa se desfasoare de la distanta.

Introdu furtunul de gradina in una dintre intrarile cuibului de viespi si indeparteaza-te cat mai mult posibil. Toarna o cantitate cat mai mare de apa fiarta intr-o palnie legata la capatul celalalt al furtunului.

Uneori, sunt necesare mai multe incercari pana la eliminarea definitiva a cuibului, dar aceasta metoda are impactul negativ cel mai mic asupra gradinii tale.

Dupa ce insectele au murit, este important sa scoti din pamant o parte cat mai mare din cuib pentru a te asigura ca alta colonie nu-si va gasi un camin in acelasi loc.


Sursa foto: Ecofriendlyhouseandgarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare