Amenajarea gradinii

#sisteme de umbrire #pergola retractabila #terasa casa #pergole #amenajare terasa #terasa

Cum sa treci de la stres la relaxare cu amenajarea terasei

Hai sa fim sinceri…! Nu ti-ai construit casa cu spatiu pentru terasa pentru ca apoi sa nu il folosesti. Si stii ca daca incepi sa adapostesti lucruri in spatiul acela, o sa se tot stranga, iar terasa se va transforma intr-un adevarat depozit. De ce sa nu utilizezi terasa pentru ceea ce ai construit-o de fapt?

Bineinteles, atunci cand incepi o constructie apar zeci de schimbari neprevazute in planurile tale. E nevoie sa iei decizii care afecteaza temporar planul initial, dar e important sa-ti aduci aminte si de terasa.

Acum, daca esti ca majoritatea oamenilor ocupati, inseamna ca ti-ai construit o terasa ca sa te poti bucura de ea. Nu vrei sa petreci mai mult timp de calitate cu familia ta si cu prietenii tai, pana tarziu, si sa nu fie nevoie de fiecare data sa iesi in oras pentru asta?

Probabil nu te asteptai ca eforturile pe care va trebui sa le depui pentru amenajarea terasei sa fie atat de mari, iar acum parca te gandesti sa dai putin inapoi. si, sincer vorbind, nu suntem surprinsi. Dar o sa-ti oferim cateva sfaturi pentru ca si tu sa reusesti.

Inceputul este mai greu, dar nu si cand ai ajutor

Vezi tu, si noi am fost incepatori si nu am stiut totul despre constructia si amenajarea unei terase.

Nu am venit intotdeauna cu cele mai inovative solutii pentru nevoile oamenilor, pentru ca nu stiam despre ele, si am depus eforturi ca sa le gasim.

Dar, cu timpul, am strans toate cunostintele de care aveam nevoie iar acum telul nostru este sa le dam mai departe, pentru ca oricine si-a facut planuri in aceasta zona de interes sa aiba un punct de plecare.

Daca te confrunti cu situatia de a avea o terasa si a nu stii cum sa o amenajezi, afla ca nu esti singur si ca nu-i bai. Nu ai cum sa le stii pe toate.

Gandeste-te la ce vrei sa faca terasa ta

Cu siguranta ai mai citit in articolele noastre despre cladiri inteligente sau cladiri Smart, iar termenul acesta exista si pentru terase. Exprimarea in limba romana este putin bizara, dar te asiguram ca traducerea are sens.

Inainte sa planifici spatiul pentru terasa, vei avea nevoie sa te gandesti foarte bine la cum vei vrea sa folosesti terasa, si ce ai nevoie sa faca.

Adica:

  • Vrei sa pastrezi mereu terasa acoperita, in sensul unei terase fixe?
  • Vrei sa adaptezi terasa in functie de vremea de afara, si sa ai o terasa mobila cu acoperis retractabil?
  • Vrei sa pastrezi terasa deschisa sau sa o accesorizezi cu sisteme de umbrire sau inchideri din sticla pe laterale?

Raspunsul e la tine, iar daca vrei o terasa personalizata, trebuie sa stii ca exista mai multe optiuni iar ca aici vorbim despre acele terase Smart despre care iti spuneam: acoperite cu pergole automatizate care se deschid prin telecomanda, la actiunea senzorilor sau prin aplicatie mobila.

Exista, de asemenea, si o multitudine de companii care iti pot oferi aceste solutii pentru terasa. Daca vrei sa ai o terasa acoperita cu o pergola de calitate si rezistenta, trebuie sa te documentezi.

Asa cum si companiile iti prospecteaza clientii si fac afaceri cu cei de incredere, asa trebuie sa prospectezi si tu firmele furnizoare de pergole si alte solutii de reamenajare a teraselor. si nu te uita doar la preturi!

Calitate, calitate, dar… nu costa prea mult?

Noi te intelegem.

Pana si noi ne gandim la costuri uneori mai mult decat ar trebui. incercam sa obtinem cea mai buna oferta de pret pentru transport, de exemplu, cel mai bun discount de la producator, si asa mai departe.

Insa stii si tu ca atunci cand iti faci planuri pe termen lung scapi de stresul post-vanzare daca achizitionezi un produs care la prima vedere pare scump, dar este bine gandit si bine construit si include multe alte servicii pe langa produsul sau serviciul standard.

De cate ori ai achizitionat ceva ieftin si ti-a parut rau?

Asta, deoarece ceea ce face diferenta dintre ieftin si scump este calitatea materialelor, produselor si serviciilor.

Ai nevoie sa te gandesti daca modul cum vrei sa iti amenajezi terasa este temporar sau pe termen lung si foarte lung, daca iti doresti produse de calitate si daca esti dispus sa vezi amenajarea terasei ca pe o investitie – nu ca pe o cheltuiala.

Pentru ca, ce-i drept, investesti in sanatatea si bunastarea ta si a familiei tale sau vizitatorilor tai, investesti in relaxare si odihna, in timp de calitate pe terasa.

Apropo, cei care fac asemenea investitii, de exemplu cu pergole cu acoperis retractabil, in terasele localurilor lor investesc de fapt in clienti, in starea lor de bine si in calitatea experientei pe care o au clientii, iar acest lucru nu scapa nerasplatit.

Relaxeaza-te

Care este scopul tau principal atunci cand te gandesti la casa si terasa ta?

Atunci cand ai o imagine clara asupra a ceea ce vrei sa obtii, tot procesul devine mai usor. Sun Leader te sustine de la inceput: sa iti formulezi dorintele si ideile, sa le proiectezi si sa le analizezi, sa le alegi pe cele mai potrivite si sa le pui in practica.

Chiar daca este frustrant, de cele mai multe ori, sa faci planuri, sa schimbi planurile si sa te gandesti la detalii, imagineaza-ti rezultatul final si va fi mai usor!

Acum, relaxeaza-te!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului