Amenajarea gradinii

# renovare curte #amenajare curte #renovare casa #amenajare casa

De ce e un moment bun sa te apuci de renovarea casei si de reamenajarea curtii si a gradinii

Daca in lunile de stat acasa nu ai avut disponibilitatea necesara pentru a initia schimbari in casa si gradina ta, aceasta perioada a anului poate fi potrivita pentru a te apuca de treaba. Daca te-ai saturat sa stai in casa si nu ai planuri bine definite pentru a pleca in concediu, te poti gandi sa renovezi casa pe dinafara si sa amenajezi curtea. In acest articol venim cu cateva recomandari utile:

 

Fatada casei

Pentru ca fatada este cartea de vizita a intregii locuinte, trebuie neaparat sa remediezi stricaciunile produse, odata cu trecerea timpului, sub influenta factorilor de mediu. Daca e nevoie, poti chiar sa dai „o noua fata” casei tale, in functie de preferinte si, daca situatia o impune, de specificitatea zonei. De exemplu, daca vecinii tai au case in culori calde, vei crea o nota discrepanta daca vei alege o culoare tipatoare. Daca e necesar sa refaci lucrarile de izolatie, poti alege mai multe variante eficiente pentru a mentine o temperatura adecvata atat  vara, cat si iarna: vata minerala de sticla, polistiren expandat sau extrudat, aerogel, pluta, celuloza. De asemenea, nu uita de scari si temelie, pe care le poti finisa cu gresie exterior. Accesibila, existenta intr-o varietate de modele, acest tip de material, de obicei portelanat, se potriveste oricarui decor. Mai ales in cazul gresiei pentru scari, alege o varianta antiderapanta, pentru a evita situatiile care implica alunecari sau alte incidente neplacute.

Acoperisul

Daca acoperisul este deteriorat, fie inlocuiesti placile de tigla sau de lindab, fie optezi pentru o inlocuire totala a acestuia, mai ales daca invelitoarea are o vechime de 15-20 de ani. Poti opta, daca si bugetul iti permite, pentru montarea unor panouri solare si a unor ferestre decorative de tip hublou. Totodata, gandeste-te daca acoperisul poate oferi spatiu aditional pentru amenajarea unei mansarde. Nu neglija burlanele, sistemele de scurgere ale apei pluviale in general, pentru a te asigura ca acoperisul nu se va degrada prea curand. In plus, in sezonul estival al acestui an, pretul operatiunilor poate fi chiar mai redus, daca vei apela la o echipa de specialisti, din cauza contextului actual. Avand in vedere criza sanitara, asigura-te ca sunt respectate normele de igiena si de distantare sociala.

Curtea si gradina

Lemnul, piatra, plantele decorative: toate acestea reprezinta elemente care contribuie la formarea unui spatiu unic, personalizat, unitar, o punte de legatura intre locuinta ta si natura. Tocmai de aceea, foloseste-le pe toate si imbina-le, astfel incat casa ta sa fie inconjurat de un paradis verde. Daca nu ai bugetul necesar pentru o fantana arteziana sau pentru pavele, poti sa te ocupi fara prea mari costuri de gradina, sa plantezi cateva flori si plante decorative. De asemenea, destul de accesibile pot fi si cateva piese de mobilier pentru gradina. Poti alege unele realizate din ratan sau rachita, un sezlong pentru a te bucura de soare, o piscina gonflabila si un leagan din lemn care va conferi o nota rustica decorului si va deveni punctul de atractie principal.

Important e ca exteriorul casei tale sa se transforme intr-un loc care sa rezoneze cu casa, un refugiu pentru tine si pentru familia ta, un mediu relaxant de care sa te bucuri ori de cate ori simti nevoia.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare