Amenajarea gradinii

#gradina #halloween #decoratiuni gradina #decoratiuni halloween

Decoratiuni de Halloween pentru gradina

Apropierea sarbatorii americane Halloween iti ofera un prilej minunat de a-ti decora spatiul din jurul casei intr-un mod cat se poate de creativ. Dovlecii sunt legume de sezon si pot fi folositi la discretie, dar vei mai avea nevoie si de alte decoratiuni de Halloween pentru ca gradina ta sa devina un spatiu cu adevarat infricosator.

Decoratiunile de Halloween pentru gradina pot lua cele mai diverse forme. Ideal ar fi totusi sa te asiguri ca optezi pentru unele cat de cat rezistente la intemperii (vant, ploaie, temperaturi din ce in ce mai scazute) sau ca le amplasezi strategic, in zone ferite de pe suprafata gradinii, pentru ca decoratiunile sa se pastreze in conditii optime.

Dovleci sculptati

Dovlecii sculptati sunt unele dintre cele mai folosite decoratiuni de Halloween. Au avantajul de a fi destul de rezistenti si greoi (daca optezi pentru unii suficient de mari), insa iti pot da oarecare batai de cap la sculptare. Daca treci peste acest impediment, ulterior ii vei putea amplasa oriunde iti doresti pe suprafata gradinii.

Spre exemplu, poti aseza cativa la iesirea din casa. Poti plasa cate un dovleac pe fiecare treapta a scarii si, in seara de Halloween, sa introduci in fiecare dintre ei cate o lumanare. La fel de bine, dovlecii sculptati isi pot gasi locul in arborii din gradina, pe gardurile golase, la marginea aleilor - pe care le vor evidentia frumos la lasarea intunericului etc.



Foto: digsdigs.com

Fantome vesele

Nici fantomele nu ar trebui sa lipseasca din peisajul gradinii tale de Halloween. Partea cea mai grozava este ca decoratiunile de acest tip pot fi confectionate chiar de tine cu destul de multa usurinta.

Cea mai simpla varianta o reprezinta desenarea unor cearsafuri albe, vechi, si amplasarea lor pe suporturi, in asa fel incat sa arate intocmai precum niste fantome veritabile. Le poti crea diferite expresii faciale, de la unele infricosatoare pana la cele de-a dreptul amuzante.

Unde la amplasezi? Daca nu ploua si nu se anunta vant de Halloween, oriunde iti doresti. Poti crea chiar grupuri de fantome (un cerc bantuit, de pilda) sau le poti dispersa pe intreaga suprafata a gradinii, alaturi de dolveci si alte decoratiuni de Halloween.

Alte decoratiuni de Halloween

Nu exista o limita anume la ceea ce poti incerca in materie de decoratiuni de Halloween. Retine ca, pe langa dolveci si fantome, poti adauga oricand pe suprafata gradinii pietre funerare cu diferite mesaje, scheleti, panze de paianjen, felinare cu motive de Halloween, figurine diverse (pisici negre, lilieci, cranii, zombie, ciori etc.) s.a.m.d.

Iluminatul placut al gradinii poate fi adaptat si el pentru a contribui la atmosfera de Halloween; de pilda, inlocuieste becurile clasice cu unele negre sau rosii, dupa preferinta. Totodata, in seara de Halloween, daca aduni prieteni pe veranda casei sau chiar in gradina, nu uita sa completezi decorul cu muzica specifica. Cateva melodii sinistre sau, pur si simplu, CD-uri cu sunete infricosatoare (scartait de podele, suieraturi, rasete de vrajitoare etc.) vor fi mai mult decat nimerite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare