Amenajarea gradinii

#toamna #gradina #amenajarea gradinii #decoratiuni de toamna

Decoratiuni de toamna pentru gradina ta

Asociezi gradina de toamna cu dezordine, cu frunze uscate cazute pe jos si un aspect destul de trist? Cu putina imaginatie si timp liber, poti transforma gradina ta dintr-un loc lipsit de viata, intr-o priveliste spectaculoasa. Descopera cele mai minunate decoratiuni de toamna pentru gradina ta si bucura-te de un spatiu plin de culoare si frumusete cu ajutorul acestora.

 

1. Ghivece cu flori


Daca florile de toamna din gradina ta nu sunt atat de frumoase pe cat te asteptai, exista varianta in care pozitionezi la vedere cateva ghivece mari cu flori colorate . Asigura-te ca acestea rezista temperaturilor usor scazute si vantului puternic. Opteaza pentru flori in culori de toamna: galben, rosu, caramiziu.

 

2. Buchete de frunze


Daca frunzele care cad zilnic in gradina de toamna te scot din minti, de ce nu ai incerca sa faci ceva in acest sens? Strange toate frunzele si formeaza buchete din acestea. Un buchet poate avea intre 15 si 20 de frunze.

Pentru ca ai nevoie de un suport pe care acestea sa stea, este recomandat sa formezi buchetul in jurul unei bucati subtiri de lemn pe care sa o infingi in pamant. In acest fel, vei avea parte de mici buchetele aramii in toata gradina in defavoarea frunzelor imprastiate.

 

3. Statui sau fantani arteziene


Daca ai la dispozitie un buget pentru a-ti infrumuseta gradinta, poti achizitiona o statuie sau o fantana arteziana de dimensiuni mici. Nu este neaparat nevoie ca fantana sa functioneze, ci sa fie utilizata pe post de piesa decorativa. Acestea au preturi incepand de la 300 de ron, iar suma creste o data cu dimensiunea si complexitatea modelului ales.

 

4. Gradinite de piatra


In cazul in care poti sa faci rost de cateva pietre foarte mari (de doua ori cat dimensiunea pumnului), foloseste-le pentru a crea mici spatii naturale. Mai exact, cu ajutorul acestora poti inconjura copacii din gradina, oferind in acest fel un aspect vizual de impact.

 

5. Gramezi cu lemne


Iti doresti o gradina cu aspect usor rustic? Cumpara cativa butuci de lemn cu ajutorul carora sa faci mici gramezi intr-un colt al gradinii. Nu ai nevoie de o cantitate mare de lemne, ci doar de cativa butuci cu care sa formezi un teanc, ordonat sau asimetric, de cel mult jumatate de metru. Daca ai pisica, probabil ca se va bucura foarte mult de ornamentul tau pe care isi va toci linistita ghearele.

 

6. Dovleci


Pentru ca tot de apropie Halloweenul, de ce nu ai profita si tu de aceasta sarbatoare pentru a da un plus de culoare gradinii tale? Achizitioneaza 3 - 5 dovleci de dimensiuni mari pe care sa ii pozitionezi in locuri strategice din gradina. Unul il poti aseza chiar la intrarea in casa, altul la poarta sau langa gramada cu lemne.

Este de preferat ca dovlecii sa nu fie scobiti si decupati pentru ca in acest fel ei vor putrezi in numai cateva zile si va trebui sa ii arunci. Daca totusi iti doresti si cateva decoratiuni similare celor de Halloween, le poti achizitiona pe acestea din comert. Ele sunt fabricate din ceramica si au un aspect foarte asemanator dovlecilor, singura diferenta fiind la dimensiuni.

De asemenea tartacutele de mici dimensiuni vor avea un impact vizual foarte puternic. Pe acestea le poti aseza in jurul dovlecilor mari sau pe terasa casei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare