Amenajarea gradinii

#plantare flori #ghiveci pentru flori #suport flori #amenajare cu flori

Decoreaza casa si gradina cu ajutorul ghivecelor de flori!

Pentru ca florile din apartament sau cele pe care le aranjezi pe aleea din gradina sa se dezvolte si sa arate minunat, un rol esential il joaca si ghiveciul ales. Dimensiunea, forma si aspectul suportului in care plantezi florile influenteaza nu doar cresterea plantelor, dar si decorul casei sau al gradinii tale. Iata cateva modele de ghivece interesante pe care le poti folosi pentru a planta flori frumoase!

1. Ghivece lunguiete pentru lacramioare

Lacramioarele sunt printre cele mai frumoase flori de primavara, iar ghiveciul potrivit pentru cresterea lor este unul cat mai inalt. Intrucat tulpina plantei are o inaltime de aproximativ 15-30 cm si este incadrata de una sau doua frunze mari, eliptice, de aproximativ 10-25 cm, lacramioara se dezvolta cel mai bine in ghivece lunguiete.

Pentru a crea un decor frumos, poti alege sa folosesti ghivece identice, astfel incat sa formezi un grup de flori.

2. Ghivece mixte pentru plante suculente

Plantele suculente sunt din ce in ce mai cautate de catre pasionatii de flori, intrucat se adapteaza usor diferitelor conditii climatice, dar si pentru ca stocheaza apa si nu au nevoie de prea mutla atentie, astfel ca pana si un incepator in acest domeniu se poate ocupa de aceste plante.

Pentru un decor frumos realizat cu ajutorul plantelor suculente, poti alege ghivece mixte, de diferite forme si dimensiuni, pe care sa le unesti intr-un vechi sertar de metal.

3. Ghivece albe pentru flori roz

Un contrast superb se poate realiza prin folosirea ghivecelor albe pentru florile roz. In acest sens, poti planta garofite, muscate, petunii, begonii sau chiar zambile. Ghivecele albe vor evidentia mai bine veselia florilor colorate.

4. Ghivece din cosulete pentru un amestec de flori

Daca vrei sa ai pe masa din sufragerie un element decorativ impresionant, poti alege sa folosesti un cosulet pe post de ghiveci pentru flori. Prin urmare, selecteaza florile tale preferate si planteaza-le intr-un cosulet realizat din nuiele. Astfel, vei aduce florile din gradina mai aproape de tine.



Sursa foto: hgtvgardens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului