Amenajarea gradinii

#flori terasa #flori balcon #flori toamna

Flori de toamna in balcon si pe terasa

Perioada florilor multicolore trece mai repede decat ne-am dori. Cine nu fertilizeaza abundent spre sfarsitul sezonului poate sa se multumeasca cu galbejeala plantelordin balcon si  cu cate o floare aparuta ici-colo. Cu putin efort mai putem prelungi cu cateva saptamani imaginea vesela si colorata din jardiniere.

Nu replantam toate jardinierele, dar putem sa “vrajim” o toamna aurie. La usa de la intrare sau pe terasa pot sa apara grupulete de plante deosebite.

Pete de culoare

Toamna, petele de culoare sunt date de crizanteme si trandafiri. Crizantemele pot fi simple sau batute, cu flori marunte sau mari, intr-o vasta paleta de culori, incepand cu galben pana la rosu, mov sau alb. Infloresc pana in luna noiembrie.

Trandafirii de toamna au flori marunte, albe, roz sau mov, asemanantoare cu cele ale banuteilor.

In trecut considerata o planta exotica, acum varza decorativa face parte din majoritatea aranjamentelor de toamna. De multe ori, intr-o singura planta ce seamana cu o floare uriasa se reunesc toate culorile toamnei. Cu cat temperaturile sunt mai scazute, cu atat planta este mai viu colorata.

Aranjament clasic

Un aranjament deosebit se poate realiza din plante decorative de toamna, de exemplu un cos plin cu erica (Erica carnea), crizanteme (Chrysanthemum sp.), Gaultheria procumbens, specii de iarba decorativa, Pennisetum.

Aceste plante suporta bine frigul si temperaturile scazute, de aceea nu au nevoie de ingrijiri deosebite. Aceste flori au o crestere foarte lenta in anotimpul rece; de aceea, avand in vedere ca aspectul final nu se prea schimba, se asaza foarte aproape unele fata de altele.

TRUC: Daca jardinierele de toamna nu mai sunt atragatoare (se formeaza goluri din loc in loc), se completeaza cu crengi de brad sau ramuri de vasc pentru a le reda aspectul.

Mai multe informatii despre ingrijirea florilor si legumelor din balcon, dar si din gradina, precum si a livezii, structurate pentru fiecare luna in parte, puteti gasi in cartea 12 luni in gradina – Karl Ploberger, aparuta la Editura Casa.

Surse foto: pixabay.com, edituracasa.ro

Sursa articol: 12 luni in gradina – Karl Ploberger

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului