Amenajarea gradinii

#semnificatie culori #fructe #culori #legume

Fructe si legume. Ce semnifica culoarea acestora

Fructele si legumele sunt pline de nutrienti si contribuie la o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Culorile alimentelor pot fi un indiciu foarte util asupra beneficiilor lor. Asadar, iata ce avantaje regasim la fructe si legume, ordonate dupa… cromatica.

Fructe si legume rosii

Acestea sunt renumite pentru continutul ridicat de antioxidanti si substante nutritive, care ajuta la mentinerea sanatatii inimii, lupta impotriva aparitiei celulelor canceroase si asigura buna functiobare a creierului si a memoriei.

Cele mai bune: ciresele, visinele, zmeura, coacazele, capsunele, rodia si pepenele rosu, ridichii, rosii, rubarba si sfecla.

Fructe si legume verzi

Ajuta la intarirea oaselor, protejeaza vederea si impiedica formarea cancerului, datorita continutului ridicat de clorofila si calciu.

Cele mai bune: strugurii, kiwi, mere verzi, spanac, mazare, castraveti, salata, varza, rucola si brocoli.

Fructe si legume portocalii si galbene

Acestea contin multa vitamina C. Insa, pe langa asta, cele mai multe sunt bogate in betacaroten (un antioxidant excelent – in organism, se transforma in vitamina A, ce ajuta la vederea pe timpul noptii si contribuie la sanatatea pielii, a dintilor si a oaselor). Cu ajutorul lor ne putem imbunatati vederea si sistemul imunitar, iar pielea isi va pastra frumusetea pentru mult timp.

Cele mai benefice sunt: piersicile, ananas, nectarinele, mango, caisele, portocalele, pepenele galben, morcovii, dovleacul placintar si kaki.

Fructe si legume albastre si mov

Acestea sunt printre cele mai bogate in antioxidanti si substante nutritive. Este dovedit ca resveratrolul, continut de toate legumele si fructele mov si albastre este esential pentru sanatatea inimii si are capacitatea de a reducere nivelul colesterolului. Studiile au dovedit ca cei care consuma regulat legume si fructe albastre si mov, in medie de doua ori pe saptamana, au un risc mai mic de a dezvolta maladii canceroase si Alzheimer. Legumele si fructele mov si albastre cresc durata de viata si stimuleaza memoria fiind active la nivelul celulei nervoase.

Cele mai cunoascute: afinele, murele, varza rosie, prunele, vinetele, fasolea neagra, conopida violet, sfecla, fructele de soc, strugurii negrii si stafidele. In categorie intra si smochinele, ceapa de apa.

Fructele si legumele albe

Acestea sunt recomandata pentru indepartarea riscului de cancer si de boli de inima, dar si pentru ca mentine colesterolul la un nivel optim.

Cel mai benefice: perele, gulia, ceapa, usturoiul, telina, ciupercile si cartofii albi.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.