Amenajarea gradinii

#ingrijire gazon #gazon

Gazonul are nevoie de ingrijiri speciale in timpul iernii. Ce trebuie sa stii

Calendaristic, iarna a venit deja. Decembrie este prima luna de iarna din an. Indiferent de temperaturi, gazonul are nevoie de ingrijiri speciale. Iata cum trebuie sa ai grija de gazon in luna decembrie, daca vrei sa te bucuri de el si in primavara care urmeaza.  

 

Continua tunderea acestuia

Cand temperaturile sunt crescute, peste 0 grade Celsius, gazonul continua sa creasca. La fel si buruienile din acesta. Tunderea periodica este esentiala daca zapada nu l-a acoperit inca. Gazonul trebuie tuns pana la caderea zapezii sau pana la lasarea gerului, cand procesul de crestere inceteaza si intra intr-o stare de “hibernare”.

Curata-l de frunze, ciuperci si buruieni

Curate periodic gazonul de frunzel cazute, de ciupersi si de buruieni. Daca le lasi peste gaon in timpul iernii acestea nu fac decat sa raspandeasca bolile si daunatorii odata cu venirea primaverii.

Protejeaza gazonul de daunatori

In aceasta perioada a anului, gazonul poate fi atacat de larvele insectei Tipula paludosa. Aceste larve traiesc in sol si se hranesc cu radacinile gazonului. Larvele pot fi descoperite sapand cativa centimentri in sol, in locurile in care observi ca gazonul se usuca. Aceste larve pot fi combatute cu ajutorul pesticidelor speciale, care pot fi cumparate din magazinele de specialitate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare