Amenajarea gradinii

#mulcire #lucrari gradina mai #bulbi mai #bulbi dalie #ceapa pitica

Gradina in luna mai. Vezi ce sarcini ai de indeplinit!

Luna lui Florar este ultima a primaverii, iar gradina ta asteapta sa o pregatesti temeinic pentru vara ce se anunta odata cu sosirea lui iunie. Sarcinile pe care le ai de indeplinit nu sunt multe, iar rezolvarea lor este una placuta. In mai, poti planta florile perene care vor iti vor infrumuseta gradina pana la sfarsitul lui septembrie. Totodata, aceasta este o perioada buna pentru a avea grija de florile de primavara ce au trecut de perioada exploziei de culoare.
 

Curata florile uscate

Inceputul lui mai este cea mai buna perioada pentru a curata florile primaverii care au inceput deja sa paleasca. Verifica daca acestea au intrat in procesul natural de exfoliere si indeparteaza cu blandete inflorescentele uscate.

Pregateste-te de vara

Perioada aceasta este ultima sansa de a oferi stralucire gradinii tale in vara ce va urma. Multe dintre florile verii pot fi plantate la inceputul acestei luni, temperaturile si umiditatea solului asigurandu-le sanse optime de dezvoltare.

Cu ochii dupa liliac

Perioada de inflorire a liliacului este momentul optim pentru a planta bulbii daliilor in gradina. Cele doua flori au un calendar comun, liliacul semnalizand momentul propice pentru plantarea bulbilor de dalie. Floarea va avea nevoie de spatii deschise cu mult soare si de umiditate constanta.

Gladiole pretentioase

In mai, este o buna perioada pentru aseza in pamant si bulbii de gladiola. Acestia vor trebui asezati in locuri insorite, intr-un sol afanat, usor drenabil si permeabil. Adancimea optima pentru plantarea bulbilor este de 10-15 cm. Nu strica sa ingrasi inainte pamantul cu gunoi de grajd.

Ceapa pitica

Printre straturile de flori care isi vor arata frumusetea in mai putin de o luna, poti aseza si bulbii de ceapa pitica. Acestia au nevoie de un sol bogat si umiditate. Ritmul de crestere este sustinut de temperaturile acestei luni, iar din iunie te vei putea bucura de florile lor albe.

Sezonul mulcirii

Daca ai apucat sa plantezi deja viitoarele vedete ale gradinii de vara, poti trece la mulcirea solului. Un strat usor si protector de frunze uscate tocate, rumegus si aschii subtiri de lemn vor pastra pamantul din gradina ta aerisit si bine drenat, iar florile de vara te vor surprinde cu explozia lor rapida.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare