Amenajarea gradinii

#septembrie #activitati gradinarit #activitati gradina septembrie #activitati septembrie #gradina septembrie

Gradina in luna septembrie: 4 activitati esentiale

In gradina, luna septembrie este una dintre cele mai agitate perioade din an. Pe langa faptul ca esti ocupat cu recoltarea legumelor si a fructelor, mai trebuie sa ai grija si de livada, dar si de pregatirea terenului pentru culturile de anul viitor. Iata cateva activitati esentiale din septembrie, pe care trebuie sa le indeplinesti daca vrei sa ai o gradina sanatoasa si frumoasa.


1. Taie si curata pomii fructiferi

Dupa ce recoltezi fructele, este recomandat sa tai si sa cureti pomii fructiferi. Luna septembrie este propice pentru aceasta activitate, intrucat temperaturile se mentin pozitive atat ziua, cat si in timpul noptii. Pentru soiurile tarzii de meri si peri, taierile trebuie amanate pana spre mijlocul sau chiar sfarsitul toamnei.

Taierile ar trebui aplicate si in cazul arbustilor fructiferi. Zmeurul, murul, agrisul si coacazul au nevoie sa fie curatati de crengile uscate, dar si de o taiere de intinerire.

Gardul viu are si el nevoie de o toaletare in septembrie, pentru a creste uniform si in lunile care urmeaza.


2. Pregateste o noua gradina de legume

Chiar daca este septembrie, inca mai ai timp pentru infiintarea unei noi gradini de legume. Deoarece solul este deja hranit, de la culturile de vara, poti trece direct la cultivarea soiurilor de legume rezistente la frig. Este vorba, printre altele, despre salata verde, ridichi, spanac, broccoli, sfecla, conopida, dovlecei de iarna, napi si gulii.

Daca vremea va fi buna, pana la inceputul iernii te vei bucura de legume proaspete, din propriile culturi.

In cazul in care nu vrei sa cultivi alte legume pentru gradina de toamna, poti curata terenul ramas liber, pentru a-l avea pregatit pentru anul viitor.


3. Planteaza bulbii de flori

Daca vrei sa ai o gradina colorata si parfumata la primavara, poti planta inca din luna septembrie bulbii de flori. Ai grija sa folosesti bulbi sanatosi si vigurosi, pentru ca lalelele, zambilele si narcisele sa creasca armonios.


4. Planteaza coniferele si arbustii vesnic verzi

Daca vrei sa ai conifere in gradina sau in curte, acum este momentul sa plantezi copacii, intrucat temperaturile blande din sol si pamantul umed vor ajuta la prinderea radacinilor. Si arbustii vesnic verzi pot fi plantati in luna septembrie, fara riscul de a muri in timpul iernii.

Sursa foto: kmart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului