Amenajarea gradinii

# motocoasa #gradina #gradinarit

Gradina ta va fi mereu frumoasa daca alegi o motocoasa de calitate!

Foarte multe persoane au ales sa se mute de la bloc la curte, in orasele sau comunele „satelit” ale localitatilor, asa cum este si Bucurestiul spre exemplu. Cu toate ca aceasta schimbare se traduce prin mai mult timp petrecut in trafic, nimic nu se compara cu linistea oferita de locuitul la curte si de posibilitatea de a te gospodari asa cum iti doresti, fara a mai fi nevoie sa depinzi de vecinii de bloc. Unele persoane aleg case cu teren mic, pentru ca nu isi doresc sau nu ai timp sa ingrijeasca o gradina, iar altele opteaza pentru case cu terenuri mari, pe care sa cultive cateva soiuri de fructe si legume si sa planteze cativa pomi fructiferi ce vor oferi si umbra.

In cazul in care ai ales gazon natural, indiferent de marimea curtii, va trebui sa ii acorzi saptamanal timp pentru a-l ingriji. Nu te gandi ca este foarte complicat sau ca va trebui sa pierzi foarte mult timp. Spre exemplu, poti opta pentru un sistem de irigare cu ajutorul aspersoarelor, pentru a nu pierde timpul in incercarea de a-l uda cu furtunul. Insa, macar o data pe saptamana va trebui sa il verifici pentru a observa daca apar zone cu iarba uscata si a investiga cauza. In plus, va trebui si sa tunzi gazonul periodic, in functie de cum il preferi.

De regula, pentru a arata impecabil, gazonul trebuie tuns o data pe saptamana in primavara si toamna, iar vara doar cand este nevoie, deoarece seceta si soarele arzator ii incetinesc procesul de crestere. Insa, daca nu reusesti sa il tunzi atat de des, nu este problema. Asigura-te totusi ca ii oferi ingrijirea necesara macar la doua saptamani.

In functie de timpul avut la dispozitie, de caracteristicile gazonului si bineinteles, de suprafata curtii, va trebui sa alegi cea mai buna solutie pentru tunderea gazonului. Stim ca ai putea fi tentat sa alegi o masina de tuns iarba, insa in primul rand trebuie sa afli daca ti se potriveste. In cazul in care gazonul nu acopera foarte mult spatiu din curte, s-ar putea sa nu fie nevoie de o astfel de investitie. In schimb, te-ai putea descurca foarte bine cu o motocoasa. Aceasta unealta de gradinarit este versatila si o vei putea folosi nu doar pentru gazon. Datorita dimensiunilor si greutatii destul de scazute, este foarte usor de manuit si iti permite sa tunzi gazonul intr-un timp scurt.

Sursa foto: ogorul.ro

Poti alege motocoase de calitate si daca ai o gradina mai mare, in completarea unei masini de tuns iarba. Astfel, motocoasa te poate ajuta sa tunzi iarba in locurile mai greu accesibile si poate fi utilizata si pentru indepartarea celor mai incapatanate buruieni.

Asadar, daca iti doresti o gradina frumoasa, pe care sa o ingrijesti cu un minim de efort, alege cu incredere o motocoasa de calitate din magazinul online Ogorul. Iti va fi de folos atat ca unica unealta pentru tunderea gazonului, dar si ca mic ajutor pentru retusuri sau pentru locurile greu accesibile.

Sursa foto principala: https://unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare