Amenajarea gradinii

#plante #flori #amenajarea gradinii #gradina bloc #gradina urbana # cum sa amenajezi

Idei creative de proiectare si decorare a gradinilor mici urbane

Structurile de beton ocupa o mare parte din spatiul urban, de aceea amenajarea unei mici gradini este esentiala pentru infrumusetarea zonei in care locuiesti. Pe langa frumusete, verdeata si florile iti dau si o a alta stare de spirit, mult mai optimista si mai vesela. Pentru a incepe un astfel de proiect nu trebui sa fii un profesionist, ci sa iti pui in miscare creativitatea si inventivitatea. Iata cateva idei de decorare a unei gradini urbane mici:

1. Ghivecele

In mediul urban se recomanda in general gradinaritul in ghivece, asezate pe suporturi pe verticala, pentru a ocupa cat mai putin spatiu. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci ca alegi acest tip de gradinarit este cantitatea de apa, care trebuie sa fie proportionala cu marimea ghiveciului.

Ai grija de asemenea, la dimensiunile ghivecelor. Alege unele de marimi apropiate, pentru a crea o simetrie si pentru a nu strica farmecul vizual al gradinii. In cazul in care gradina ta urbana este foarte mica, asigura-te ca lasi alei destul de multe, pentru a-ti permite accesul in diferite zone ale.

2. Gazonul

Un alt mod de a face dintr-o mica gradina urbana una spectaculoasa este gazonul. Desi mentinerea acestuia este destul de greoaie si costisitoare, gazonul va oferi o imagine uimitoare si luxoasa a curtii tale. Pentru a avea un gazon perfect tot timpul, trebuie sa utilizezi masina de tuns in mod regulat si sa folosesti si aspersoare, pentru a iriga iarba si pentru a o mentine mereu proaspata.

Daca optezi pentru gazon, ai grija si la mentinerea continua a curateniei. Frunzele moarte trebuie curatate rapid, pentru ca acestea sa nu afecteze gazonul. In ceea ce priveste designul, nu trebuie sa folosesti foarte multe elemente, deoarece incarci spatiul destul de mic si mai mult. Foloseste ca decor doar cateva corpuri de iluminat si cateva fantani micute cu apa.

3. Hamacele

Daca vrei sa creezi o gradina in care sa te relaxezi si sa meditezi dupa zi istovitoare de munca, hamacele au devenit din ce in ce mai populare in decorul gradinilor. Asadar, instaleaza-ti un hamac in gradina si alaturi de acesta, pe unul dintre garduri, asaza un suport pentru ghivece in care sa plantezi cele mai colorate si interesante soiuri de flori.

Sursa foto: indulgy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului