Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina verticala #gradini verticale #idei gradini verticale

Idei de gradini verticale uimitoare

Gradinile suspendate sunt una dintre cele mai la indemna maniere de gradinarit in spatiile mici. Acestea sunt usor de intretinut, sunt ingenioase si de efect pentru decorul casei. Poti alege dintr-o varietate de modele de gradini suspendate surprinzatoare, mai ales ca in acest caz nu se impun limite in ceea ce priveste creatia. Iata cateva modele uimitoare de gradini suspendate:

Gradinile sir

Gradinile sir suspendate sunt un decor magic, chiar spectaculos si vor schimba rapid orice decor banal. Acestea sunt usor de intretinut, iar casa ta va arata ca o gradina cu flori plutitoare. Printre plante pe care le poti creste foarte usor in aceasta maniera se numara in special lamaii.

Gradinile pe niveluri

Gradinile suspendate pe niveluri se pot realiza intr-o infinitate de feluri. Poti alege trei ghivece de dimensiuni similare, pe care sa le asezi pe niveluri orizontale si sa le agati intre ele cu franghii groase. Sau, de ce nu, poti sa le asezi pe verticala, daca spatiul pe care il detii este destul de restrans. Salatele si ierburile aromatice cresc cel mai bine in aceasta maniera.

Gradinile in saci

Daca vrei sa ai o gradina suspendata si mai spectaculoasa, poti introduce ghivece mici de flori in saci de panza. Acestea vor arata spectaculos, mai ales daca le asezi pe un cadru metalic. Plantele cu flori viu colorate sunt ideale pentru acest tip de gradini suspendate.

Gradinile tablou

O tava veche de cuptor se poate transforma intr-un ghiveci spectaculos. Asadar, umple o tava cu pamant, fa-i cateva gauri pentru drenaj si presara in ea cateva seminte. Dupa ce plantele cresc, inrameaza tava si asaz-o pe perete. Nu uita sa pui insa si o plasa peste sol, pentru a mentine curatenia.

Gradinile rafturi

Poti realiza o gradina suspendata spectaculoasa folosind chiar si un raft vechi. Planteaza cateva flori in ghivece sau cutii de conserve vopsite in nuante aprinse si asaza-le una langa alta pe un raft vechi. Pentru a obtine un efect si mai dramatic, alege plante agatatoare, cu ajutorul carora sa creezi un perete verde in casa.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului