Infrumuseteaza peisajul de primavara al gradinii cu ghivece de flori viu colorate

Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #ghivece flori #infrumusetare gradina #ghiivece viu colorare

Infrumuseteaza peisajul de primavara al gradinii cu ghivece de flori viu colorate

Odata cu sosirea primaverii, gradina ta trebuie sa prinda rapid viata. Umple intregul peisaj natural al casei tale cu ghivece de flori multicolore uimitoare. Iata cateva exemple de aranjamente florale in ghivece pentru primavara, care iti vor transforma gradina intr-un adevarat spectacol de culori si miresme:

1. Planteaza in grupuri

Un ghiveci cu o singura floare bogata arata foarte bine, insa o grupare de plante poate fi uimitoare. Amesteca cateva flori de primavara colorate, precum panselute, violete si anemone, si ghiveciul tau va capata un aspect proaspat si foarte vesel. Il poti aseza la usa, pe alei sau chiar in spatiile goale din gradina ta.

Pentru a crea un aspect si mai placut, foloseste flori de trei dimensiuni.

2. Un ghiveci cu panselute stratificate

Ghivecele cu flori de primavara pot anima rapid orice spatiu. Cu ajutorul unor panselute si viole poti adauga farmec si culoare unui ghiveci simplu de lut. Poti folosi un amestec de culori, pentru un look mai extravagant, sau te poti limita la o singura nuanta, pentru o prezentare mai eleganta si linistitoare.

Atentie insa! Odata ce temperaturile cresc, panselutele se ofilesc. Inlocuieste-le cu ierburi sau plante anuale mici, care iubesc caldura.

3. Aminteste-ti de miresme

Ghivecele cu flori de primavara nu doar ca arata foarte bine, ci aduc si o prospetime si un parfum uimitoare in gradina ta. Nu uita asadar sa incorporezi in ghivecele tale si flori aromate.

Atentie insa la amestecul de mirosuri, deoarece nu toate parfumurile sunt compatibile cu altele. De asemenea, pentru ca parfumul sa fie imprastiat in toata gradina, asaza ghivecele la inaltimi.

4. Mizeaza pe aranjamente simple

Pentru a avea o gradina eleganta si rafinata, alege aranjamente cat mai simple. O banala galeata se poate transforma intr-un ghiveci uimitor de primavara, daca cultivi in el viole si levantica.

Un mulci de pietris si o singura piatra te pot ajuta sa creezi un peisaj natural in miniatura. Acest aranjament este perfect pentru zonele umbroase.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului