Amenajarea gradinii

#ingrasaminte #gradina iarna #ingrasaminte plante #ingrasaminte gradina #utilizare ingrasaminte

Ingrasaminte pentru pregatirea de iarna a gradinii

Odata cu debutul sezonului rece, solul are nevoie de o ingrijire speciala. Acesta trebuie intretinut si protejat de temperaturile reci cu ingrasaminte naturale, in cazul in care vrei ca acesta sa fie fertil in perioada calda. Iata cateva tipuri de ingrasamant natural pe care il poti folosi pentru pregatirea de iarna a gradinii:


1. Gunoiul de grajd

Gunoiul de grajd se aplica in general toamna, odata cu sapatul pamantului. Pentru o hranire eficienta a solului este nevoie sa imprastii in gradina aproximativ 5 kilograme de gunoi de grajd pe metru patrat.

In cazul plantelor care nu au nevoie de foarte multa apa, poti aplica doar 2 kilograse de ingrasamant pe metru patrat. Gunoiul de grajd se aplica in special in zonele in care sunt cultivati castravetii, vinetele, rosiile, cartofii sau ardeii.


2. Frunzele uscate

Un alt tip de ingrasamant natural pe care il poti imprastia in gradina este amestecul de frunze si buruieni uscate, numit compost. Asaza frunzele si buruienile uscate intr-un colt al gradinii si lasa-le afara sa ploua peste ele. Cu timpul, acestea se vor transforma in ingrasamant natural, bogat in vitamine si minerale de care solul are mare nevoie in perioada de hibernare.


3. Algele marine


Daca stai intr-o zona la malul marii, poti folosi ca ingrasamant natural pentru iarna si algele marine. Desi sunt utilizate foarte rar, acestea sunt foarte eficiente pentru mentinerea solului. Structura lor gelatinoasa ajuta solul sa se lege. Inainte de a le aplica pe sol, indeparteaza de pe ele sarea.


4. Gunoiul de pasari

Gunoiul de pasari este un ingrasamant natural, foarte bogat in substante nutritive. Se poate folosi in orice perioada anului, insa acesta trebuie aplicat pe sol sub forma de solutie.


5. Ingrasamintele minerale

In cazul in care nu poti avea acces la ingrasaminte naturale, precum cele mai sus-mentionate, poti apela si la ingrasamintele minerale, precum fosforul, azotul sau potasiul. Acestea hranesc solul si ajuta la cresterea rapida a plantelor, aparandu-le totodata de daunatori sau boli.

Sursa foto: hooperpower.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului