Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #plante gradina

Lucruri neobisnuite pe care le poti folosi in gradina

O cada veche poate deveni piesa centrala a gradinii tale daca o slefuiesti si o umpli cu pamant si flori. Cu putin zahar, distrugi buruienile si nematodele care iti ataca plantele. Descopera 8 lucruri neobisnuite pe care le poti folosi in gradina.

1. Vechiturile transformate in suporturi pentru flori

Vechiturile de prin casa, din curte sau garaj pot deveni suporturi artistice pentru ghivecele tale. Foloseste o banca veche din curte pentru a-ti etala cele mai frumoase flori. Prinde de bicicleta bunicilor ghivece cu flori curgatoare pentru un look romantic. Transforma un sertar vechi, de care nu mai ai nevoie, in ladita pentru plante. Un scaun poate fi imbracat in muschi in partea de sezut si spatar. Iata cateva vechituri care pot fi transformate in suporturi pentru flori: cazan, birou, scaun, coaja de nuca de cocos, cada de baie, jgheab, cutie postala, roaba.

Foto: fotothing.com

2. Otetul, o solutie eficienta pentru gradina ta

Otetul poate fi folosit pe post de solutie ecologica cand ai trebuie sa protejezi plantele de daunatori si buruieni. Stropeste buruienile la radacina cu otet pentru ca acestea sa se usuce. Curata imbinarile placilor de ciment de buruienile care cresc in ele. Indeparteaza furnicile din gradina stropind cu otet locurile pe care le frecventeaza acestea. Afla mai multe despre Cum poti folosi otetul in gradina.

3. Zaharul protejeaza plantele

Foloseste zahar pentru a distruge buruienile si nematodele carea ataca plantele. Zaharul este una dintre cele mai bune solutii pentru a crea capcane ecologice pentru insectele nedorite. Afla mai multe despre Alimentele utile pentru gradina ta.

4. Cafeaua, un fertilizator ecologic

Foloseste cafeaua pentru a fertiliza solul cu substantele ei nutritive. Cafeaua poate juca rol de mulci in gradina si poate fi folosita in compost. Afla mai multe despre Intrebuintarile practice ale zatului de cafea in gradina.

5. Hainele vechi, suporturi pentru flori

In loc sa arunci sau sa donezi hainele vechi, gandeste-te daca nu cumva iti pot fi de folos in gradina. Una dintre cele mai inedite utilizari ale unei piese vestimentare o reprezinta sutienul. Datorita elasticitatii sale, sutienul este perfect pentru a prinde in el doua ghivece mici, suspendate de un gard cu un umeras.



Foto: funflowerfacts.files.wordpress.com

6. Vesela din bucatarie

Daca ai o multime de cani si castroane descompletate, in loc sa le arunci, poti sa-ti faci propria ta colectie de gradina. Aseaza canile si bolurile in linie dreapta, pe o balustrada sau de-a lungul unei alei a gradinii. Umple-le cu pamant si planteaza flori mici, care pot creste intr-un recipient de mica dimensiune.



Foto: 2.bp.blogspot.com

7. Coji de oua, ingrasamant natural

Strange cojile de oua si foloseste-le pe post de ingrasamant natural pentru plantele tale. Coaja de ou contine calciu, fiind foarte folositoare pentru gradina. Descopera 5 metode creative de a folosi cojile de oua in gradina ta.

8. Saculetele de ceai

Pune saculetele folosite de ceai pe fundul unui ghiveci pentru flori. Saculetul de ceai va retine umezeala si nutrientii necesari plantei.

Foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului