Amenajarea gradinii

#sfaturi gradinarit #ponturi gradinarit #idei gradinarit #sfaturi practice #sfaturi practice gradina #sfaturi practice gradinarit

O placere! 7 trucuri ca sa faci gradinaritul mai usor

Timpul e pretios, asa ca nu ai cu siguranta zile in sir sa te ocupi de gradina ta, ci o faci pe apucate, cand prinzi o ora sau doua libere. Ca sa iti folosesti cat mai eficient timp, iata cateva trucuri extrem de utile:

Alege plantele potrivite

Prima regula pentru a crea o gradina fara batai de cap este sa iti alegi plante usor de intretinut. Fa o trecere in revista a conditiilor existente in gradina ta si alege doar acele soiuri carora le-ar merge bine in spatiul pe care il detii. Crinii, spre exemplu, sunt plante carora le place un loc insorit si sunt foarte rezistente la boli.

Foloseste un strat de mulci

Adauga un strat de mulci de 2-3 centimetri pentru a impiedica cresterea buruienilor. Este una dintre masurile esentiale care te vor ajuta pe viitor. In plus, acest strat protector organic, odata descompus, va ingrasa terenul.

Uda in cel mai simplu mod

Instaleaza un sistem de irigare inteligent, care permite apei sa se scurga putin cate putin in sol si sa nu se evapore. Sau foloseste echipamente care permit reglarea debitului de apa, astfel incat sa nici nu irosesti apa.

Smulge buruienile cand inca sunt tinere

Se spune ca raul trebuie starpit din fasa. De aceea, ca sa nu te trezesti cu gradina napadita de buruieni, cauta sa le smulgi de cum apar si sa nu le dai ocazia sa se dezvolte. In plus, nu le dai nici voie sa se inmulteasca. O singura planta produce 150.000 de seminte intr-un singur sezon!

Scapa de plantele invazive

Dar buruienile nu sunt singurele plante care produc o multime de seminte. Unele dintre florile tale preferate, cum ar fi Rudbeckia sau Cleomele, iti pot umple gradina cu puii lor. Cauta sa le imputinezi si sa elimini plantele care incep sa faca seminte.

Amenajeaza borduri

Ca sa opresti iarba sa iti invadeze aleile si toata curtea trebuie sa marginesti gradina cu borduri. Poti folosi pietre sau caramizi speciale, dar ideal ar fi sa le ingropi cam cinci-sase centimetri in pamant, astfel incat sa blochezi radacinile de iarba sa se extinda.

Foloseste uneltele potrivite

Gradinaritul este usor mai ales atunci cand folosesti instrumentele adecvate. Alege uneltele de marimea potrivita si care sa nu fie prea grele, astfel incat sa le manuiesti usor.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului