Amenajarea gradinii

#ghivece masinuta #ghivece valize #ghivece

Obiecte neobisnuite pe care le poti folosi pe post de ghiveci si care-ti vor schimba radical aspectul gradinii

Gradina este un spatiu incitant, in care, daca investim atentie si dedicare, nu vom conteni sa inovam. Pentru a intensifica farmecul ei si a valorifica anumite obiecte, ce aparent ne-au iesit din uz, putem inlocui ghivecele clasice de lut cu propriile creatii, iar rezultatele vor uimi!

Este minunat sa reciclezi obiectele uitate de timp si sa le poti da o viata noua, amenajandu-ti, cu costuri reduse, o gradina unica. Spatiul verde din fata casei sau cel din balcon se vor revigora cu putina creativitate, prin reinventarea si reintegrarea acelor obiecte de care nici nu mai stiai ca exista.

De multe ori, o roaba ponosita este sortita gramezii de fiare vechi din magazie. Ar fi cazul sa o cureti de rugina, sa o vopsesti si sa o repui in circuit ca suport de flori.

Se potriveste perfect trandafirilor, fiind suficient de incapatoare incat acestia sa creasca si sa se dezvolte sub razele soarelui si sub privirea ta. Trandafirul Claude Brasseur are o superba culoare violet-purpuriu, o forma perfecta, intr-un frunzis dens, verde inchis, semi-mat. Florile au aproximativ 75 de petale, un diametru de 14cm si un parfum de Verbena si lamaie. In plus, trandafirul Claude Brasseur este deosebit de rezistent la maladii.

Pastreaza amintirea vacantei de vara intr-o cutie metalica mare de masline grecesti, in care poti transplanta Carte D’Or, un trandafir de culoare galben aprins, cu o inflorire foarte abundenta, o vegetatie compacta si o rezistenta buna la maladii. Cromatica sa invioratoare iti va aduce soarele in gradina si te va inmiresma cu parfumul sau. Cutiile pot fi revopsite sau infasurate cu funie. Culorile sunt la alegerea ta! De la flori parfumate la ierburi aromate sau rasaduri, tuturor plantelor le va sta bine in aceste suporturi ingenioase. In plus, poti umple un perete gol din balcon cu ghivece cu flori din cutii metalice sau sa obtii un un gard viu, folosindu-te de suporturi din lemn.

Surprinde-i si pe cei mai tineri vizitatori ai gradinii tale: planteaza cateva flori intr-o masinuta de jucarie! Nu mica le va fi mirarea ca, aceste vehicule sunt alimentate cu un alt fel de combustibil. Tot pentru distractia celor mici, nu arunca pet-urile! Vei face un bine mediului inconjurator si iti vei putea bucura copiii cand le vei cere ajutorul in crearea unor suporturi de ghivece in forma de pisicute, bufnite, iepuri sau catei. Sunt de preferat sticlele din plastic cu ’picioruse’ carora sa le tai partea superioara astfel incat sa obtii forma unor urechi. Cere-le ajutorul copiilor si pictati impreuna ochii, nasul si gura animalutelor, asezati in interior ghivece cu flori deja plantate si aranjati noile suporturi pe balustrada balconului sau a terasei, ori chiar direct pe iarba din gradina! Cu siguranta ii vei face pe cei mici, dar si pe vecini sa zambeasca la vederea acestor suporturi de efect.

Pasionatii de calatorie pot transforma vechilor valize si cosurilor de nuiele in suporturi pline de personalitate. Nu necesita eforturi mari de adaptare, dar este important ca pamantul sa il pui inainte intr-o punga de plastic sau cosul sa fie captusit cu folie de plastic pentru a nu permite pamantului sa se imprastie.

Pentru un asemenea aranjament, trandafirul Tineke, cu flori albe imense cu peste 50 de petale, se potriveste manusa. Initial el a fost introdus pentru industria de flori taiate, rezistand peste 10 zile in vaza. Mult mai bine, insa, ar innobila gradina, fiind un trandafir foarte rezistent la intemperii si boli. Infloreste bine indiferent ca vremea este ploioasa, prea calduroasa sau dimpotriva, friguroasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului