Amenajarea gradinii

# trandafiri speciali # trandafir gradina #popcorn drift # cultivarea trandafirilor # soiuri trandafiri

Popcorn Drift, un trandafir campion, unic in Romania

Poate nu-ti vine sa crezi, dar Popcorn Drift nu are nicio legatura cu floricelele de porumb. Nici macar cu vreun fel de mancare. Popcorn Drift este de fapt un trandafir, foarte special, care a primit chiar titlul de cel mai bun trandafir la una dintre cele mai prestigioase competitii de profil din lume. Iar acum, acest soi special, a ajuns si in Romania. 

Noutatea Popcorn Drift consta in incrucisarea unui trandafir acoperitor de sol si a unui trandafir pitic. Avand o rezistenta sporita la daunatori si intemperii, acesta produce boboci galbeni care se deschid in flori de culoare alba, cu tente usoare de galben spre mijloc. Infloreste repetat din primavara pana toamna tarziu, la inghet, iar la maturitate atinge inaltimi intre 35 si 45 de cm.

 

„In ultimii ani, romanii au inceput sa manifeste tot mai mult interes pentru gradinarit si amenajarea spatiilor verzi, iar trandafirul ocupa un loc fruntas in preferintele lor. Diversitatea speciilor, varietatea de culori, rezistenta si perioadele lungi de inflorire fac din trandafir una dintre cele mai apreciate flori de gradina, iar acest lucru se observa in cererea din ce in ce mai mare. Iubitorilor de flori, le recomand trandafirul Popcorn Drift la ghiveci ca alternativa perfecta a buchetelor din vaza, care isi pierd frumusetea si parfumul in cateva zile, in ciuda eforturilor repetate de a le schimba apa si de a le taia coditele’’ a declarat Viaceslav Buhna, owner FamousRoses.eu. 

Iar acest soi de trandafir este perfect pentru a tine locul florilor din vaza. Spre deosebire de florile taiate, deloc rezistente, ghivecele ofera un decor verde de durata, cu aspect spectaculos. Fie ca stai la curte si te bucuri de un spatiu generos, fie ca locuiesti la bloc, iar balconul este gradina ta improvizata, trandafirii miniaturali, cu flori delicate, reprezinta o optiune excelenta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare