Amenajarea gradinii

#amenajare balcon sezonul cald #sezonul cald #amenajare balcon #balcon

Pregateste balconul pentru sezonul cald! 5 sfaturi de amenajare

Adori sa-ti petreci diminetile si serile pe balcon in zezonul cald? Atunci este momentul sa incepi amenajarea balconului. Ne aflam la mijlocul primaverii, iar temperaturile incep sa creasca semnificativ de la o zi la alta, iar foarte curand te vei putea bucura de temperaturile ideale pentru a-ti face siesta.

Ce poate fi mai placut decat sa-ti bei cafeaua in balcon, bucurandu-te de aerul proaspat si de o carte buna, inainte de a-ti incepe ziua de munca? Sau, daca nu esti o persoana matinala, serile de vara, petrecute pe balcon sunt cu adevarat speciale, mai ales daca esti prea obosit sa iesi din casa, dar ai totusi nevoie de aer proaspat.

Sursa foto: unsplash.com

Pentru a face mai placute momentele petrecute in balcon, trebuie sa-l amenajezi corespunzator, cu toate cele necesare pentru ca tu sa te simti bine. Tine cont de nevoile tale si alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine. Iata cateva idei de amenejare a balconului, pentru orice buget.

1. Alege mobilierul potrivit nevoilor tale

Sursa foto: piqsels.com

In functie de nevoile pe care le ai, de buget, dar si de dimensiunile balconului, alege mobilierul necesar. Poate fi doar o masuta mica cu doua scaune, in stil parizian. Sau, pe langa acestea mai poti adauga un sezlong sau chiar un leagan, daca dimensiunile balconului iti permit.

2. Perete de flori vertical

Sursa foto: pinterest.com

Un perete de flori, vertical, te va ajuta sa adaugi mai multe plante verzi in spatiul mic pe care-l detii. In acest fel te poti bucura de mai multe plante, fara sa-ti faci griji ca nu ai unde sa le pui.

Sursa foto: balconydecoration.com

3. Foloseste la capacitate maxima si tavanul

Tavanul balconului este, de cele mai multe ori, trecut cu vederea. Acesta poate fi folosit la capacitate maxima pentru a aduce si mai multe plante in balcon. Foloseste tot spatiul pe care-l ai la dispozitie pentru a adauga ghivece cu flori atarnatoare.  

Sursa foto: pixabay.com

4. Adauga o fantana

Ce poate fi mai placut decat sa fii inconjurat de plante si sa auzi sunetul apei curgatoare. O mini-fantana speciala pentru spatii interioare sau bacon, este iedeala in cazul in care doresti sa aduci apa in spatiul tau de relaxare. 

Sursa foto: medium.com

5. Adauga ghirlande de beculete

Seara vei avea nevoie de lumina. Cu siguranta vrei ca spatiul tau de relaxare sa aiba un iluminat placut, dar si o priveliste ca atare. Inlocuieste becul clasic cu o ghirlanda de lumini. Poti alege fie lumini colorate, daca asta iti doresti, fie intr-o singura culoare. Important este sa alegi ceea ce ti se potriveste tie si ce te face sa te simti mai bine in spatiul de relaxare. 

Sursa foto: balconygardenweb.com

Indiferent pentru ce tip de amenajare optezi, nu uita ca orice balcon poate fi transformat intr-o mini-gradina de vis, indiferent de dimensiuni. Trebuie doar sa vrei!

Sursa foto principala: designcafe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare