Amenajarea gradinii

# pregatire gradina primavara #gradina primavara #amenajare gradina #gradina

Pregateste gradina pentru primavara cu ajutorul acestor pasi simpli

Vermea s-a incalzit deja, asa ca este momentul potrivit pentru a incepe treburile in gradina. Chiar daca mai dureaza pana sa plantezi primele legume in gradina, aceasta trebuie pregatita din timp daca iti doresti sa ai parte de culturi bogate in acest an.

Curata gradina

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa cureti gradina. Indeparteaza plantele ramase in sol, buruienile care incep sa creasca de la primele temperaturi pozitive, crengile rupte de-a lungul iernii si orice alte obiecte de care nu mai ai nevoie.

Sapa pamantul si adauga ingrasamant

Sapa apoi pamantul pentru a-l afana si a-l pregati pentru primavara, cand urmeaza sa plantezi legumele si/sau florile preferate.

Dupa ce ai terminat de sapat intreaga gradina adauga un strat de ingrasaminte in sol, apoi cu ajutorul unei greble niveleaza solul. In acest fel ingrasamnatul se va amesteca cu primul strat de sol si va patrunde mai usor in acesta.

Ingrasamantul are rolul de a hrani solulu cu nutrientii necesari pentru ca plantele sa creasca frumos si sa le mentina sanatoase.

Vopseste gardul si obiectele decorative

Profita de timpul mort din aceasta perioada si vopseste gardul, bancutele, ghivecele de exterior si orice alt obiect care necesita un nou strat de vopsea. Este suficient de cald incat vopseaua sa se usuce si sa nu inghete. In plus, odata ce temperaturile cresc si treburile in gradina se inmultesc nu vei mai avea suficient timp pentru aceste activitati.

Reconditioneaza mobilierul

Reconditioneaza mobilierul vechi sau cumpara unul nou. Stabileste locul in care acesta va sta. Ideal ar fi sa alegi un loc umbros, sub un copac sau o bolta. Paveaza locul respectiv sau adauga un strat de pietris.

Schiteaza un plan pentru gradina din acest an

Daca vei sa modifici aspectul gradinii, schiteaza un plan pentru a avea o vedere de ansambu asupra gradini. Alege locurile in care vrei sa plantezi anumite legume, locuri in care urmeaza sa plantezi florile si/sau locul pe care urmeaza sa-l transformi in zona de relaxare.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului