Amenajarea gradinii

#vopsire mobilier #reconditionare mobilier #mobilier gradina #mobilier

Pregateste mobilierul de gradina pentru sezonul cald

Odata cu venirea caldurii iti vei dori sa petreci tot mai mult timp in gradina. Nimic nu se compara cu o cafea bauta pe terasa, sau cu o seara petrecuta in compania prietenilor, in aer liber.

Odata cu vremea insa, mobilierul de gradina poate fi afectat de vremea capricioasa. Soare, vant, ploi, inghet. Toate acestea pot duce la degradarea pieselor de mobilier, la aparitia ruginii sau pierderea culorii. Vestea buna este ca iti poti reconditiona singur mobilierul de gradina, cu bani putini. Tot ce trebuie sa faci este sa-l vopsesti.

Mobilerul metalic

Curata foarte bine mobilierul metalic inainte de a-l vopsi pentru a indeparta orice urma de murdarie si rugina. Lasa-l sa se usuce foarte bine si aplica un prim strat de vopsea. Este indicat sa vopsesti mobilierul cu ajutorul unui spray special, pentru a obtine un aspect uniform. Lasa-l sa se usuce foarte bine, apoi daca este cazul aplica inca un strat de vopsea.

Mobilierul din lemn

Inainte de a vopsi mobilierul din lemn, curata-l foarte bine de praf. Slefuieste-l apoi astfel incat sa indepartezi stratul vechi de vopsea si sa obtii o suprafata neteda. Dupa slefuire, sterge mobilierul cu o carpa uda, lasa-l sa se usuce, apoi aplica pe el un strat de grund. Dupa ce grundul s-a uscat vopseste mobilierul cu ajutorul unei perii sau a unui spray. Foloseste vopsea speciala pentru lemn.

Mobilierul din plastic

Spala foarte bine mobilierul din plastic inainte de vopsire. Poti folosi fara grija furtunul, deoarece plasticul nu va fi afectat. Daca suprafata acestuia nu este fina este indicat ca inainte de vopsire sa-l slefuiesti. Aplica apoi vopseaua intr-un strat uniform si las-o sa se usuce complet.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului