Amenajarea gradinii

#aeroport #amenajare gradina #chicago #gradina verticala #Aeroportul International O Hare

Prima gradina verticala dintr-un aeroport a fost amenajata in Chicago

Aeroportul International O'Hare din Chicago, cel mai mare aeroport international al orasului Chicago din Statele Unite ale Americii, este, de asemenea, si primul in care sunt crescute plante verticale pe turnuri, fara a avea nevoie de pamant.


Prima gradina verticala dintr-un aeroport

O'Hare Urban Garden este spatiul amenajat intre terminalul 2 si 3 pe o suprafata de 280 de metri, de la mezaninul aeroportului International din Chicago. Aceasta este prima gradina verticala amenajata intr-un aeroport.

In gradina amenajata in aeroport sunt amplasate peste 1.000 de tipuri de plante in jurul a 26 de turnuri. Printre plantele folosite pentru gradina din aeroport se numara sfecla, rucola, busuioc, arpagic, marar, salvie, cimbru, oregano, flori comestibile, diferite tipuri de salate, mai multe sortimente de ardei iute si coriandru.


Ingrijirea plantelor din aeroport

Pentru ingrijirea acestor plante, reprezentatii aeroportului, insarcinati sa se ocupe de cresterea si dezvoltarea armonioasa a lor, folosesc doar 5% din apa de care in mod normal ar avea nevoie plantele, intrucat au un sistem de economisire a apei.

Astfel, pentru plantele din aeroport se foloseste apa reciclata. Apa contine nutrienti cu ajutorul carora sunt hranite plantele, insa cresterea lor pe verticala este mai rapida decat cea de pe orizontala.

Aeroportul foloseste un sistem aeroponic, in care radacinile plantelor sunt umezite cu o solutie nutritiva in timpul unui ciclu de udare regulat. Pentru ingrijirea plantelor nu sunt folositi ferilizatori sau ingrasaminte. Turnurile sunt dotate si cu sisteme de iluminat care sa contribuie la dezvoltarea plantelor.



Pe langa aspectul estetic inedit al gradinii situate in mijlocul unui aeroport exista si un aspect practic al acestei gradini. Plantele care cresc in aeroportul International O'Hare din Chicago pot fi folosite si pentru gatit. Astfel, bucatarii de la restaurantul aeroportului pot folosi plantele crescute in aeroport pentru a prepara feluri de mancare delicioase.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului