Amenajarea gradinii

#pregatire gradina #gradina #primavara # pregatire gradina primavara

Primavara bate la usa! Pregateste-ti gradina pentru zilele calduroase

Au mai ramas cateva zile pana la venirea primaverii, cand gradina revine la viata. Este timpul sa pregatesti inca de acum gradina pentru primele culturi si rasaduri de flori, astfel incat sa te bucuri de roade bogate.

 

Curatenie de primavara

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci in gradina, inainte de plantarea primlor flori sau legume, este o curatenie generala. Curatenia de primavara din gradina trebuie facuta pana la data la care urmeaza sa plantezi primele seminte, astfel incat solul sa fie pregatit pentru recolte.

Asadar, indeparteaza plantele uscate, ramase in gradina peste iarna si aduna frunzele uscate, crengile si orice alte lucruri care nu sunt necesare in gradina.

La final sapa solul si indeparteaza buruienile, care din cauza temperaturilor ridicate au inceput deja sa-si faca aparitia.   

Adauga ingrasamant

Adauga un strat de ingrasamant in gradina. Acesta va furniza solului substantele nutritive de care plantele au nevoie pentru a se dezvolta armonios si pentru a rodi.

Toaleteaza arborii si arbustii

Arborii si arbustii pot fi toaletati si primavara, inainte de a inflori, daca in toamna nu ai reusit. Indeparteaza toate ramurile uscate sau afectate de boli ori daunatori si tunde apoi in mod armonios crengile arborilor si arbustilor.

Ingrijeste gazonul

Tot acum este perioada in care trebuie sa acorzi atentie gazonului daca vrei ca acesta sa arate perfect la inceputul primaverii. Indeparteaza buruienile crescute in acesta si verifica daca este afectat de boli sau daunatori. Indeparteaza iarba din locurile afectate, precum si peticele de iarba uscata si planteaza in locurile respective noi seminte.

Adauga peste gazon un strat de fertilizant care sa-I dea un boost de crestere la inceput de primavara.

Verifica aleile si locul de relaxare

Chiar daca nu este inca timpul sa scoti mobilierul de gradina din magazie, verifica locul in care acesta sta de obicei. Intre pietris sau pavele poate creste iarba, asadar indeparteaz-o pentru a preveni ca aceasta sa invadeze locui si aplica ierbicide care o va impiedica sa creasca dupa aceea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare