Amenajarea gradinii

#gradina #amenajarea gradinii toamna #amenajarea gradinii

Proiect pentru weekend: cum sa amenajezi gradina de pe balcon cu stil

Atunci cand stai la bloc, balconul se poate transforma in gradina plina de plante la care ai visat pana acum. Gradinile in care plantele cresc in ghivece si suporturi sunt accesibile chiar si celor care nu au experienta in gradinarit, se intretin usor si sunt o modalitate ingenioasa de a transforma balconul intr-o oaza de verdeata. Poti sa duci acest proiect pana la capat, simplu si fara prea mult efort, indiferent de dimensiunea balconului. Astfel, toate plantele verzi si florile care iti plac isi vor face loc in mica ta gradina de pe balcon.  Poti contura aspectul si marimea gradinii tale prin simpla alegere a suporturilor si vaselor pentru flori.
Iata cum iti poti amenaja si tu gradina de pe balcon chiar astazi:
Un terariu pentru decor

 

Pentru cei care nu au foarte multe experienta in gradinarit si in lucrul cu plantele, terariul poate fi o alegere perfecta. Terariul este potrivit pentru gradinile amenajate in spatii mici, asadar balconul este locul potrivit pentru acest vas chic plin de plante, care de cele mai multe ori necesita doar ingrijirea minima.

Pentru ca terariul sa atraga toate privirile poti alege un suport deosebit, cum ar fi unul metalic. Pentru a amenaja un terariu, pune la baza pamant, pietris sau muschi. Alege apoi cea mai mare planta pe care urmeaza sa o pui, asaza-o prima in terariu si completeaza cu restul plantelor, mai mici, in jur. Pentru a evita sa le pui prea multa apa plantelor din terariu, o solutie ar fi sa folosesti o sticla cu pulverizator si sa le uzi o data pe saptamana.

Decor pe perete

 

Cand iti amenajezi gradina pe balcon, fiecare portiune este pretioasa. Exploateaza spatiul de pe perete pentru a pune ghivece suspendate cu flori, astfel incat acestea sa fie la nivelul ochilor si sa bucure privirile celor care se relaxeaza in frumoasa ta gradina. Solutia aceasta este de multe ori folosita in spatiile mici, unde ghivecele asezate pe jos ocupa prea mult spatiu, iar florile nici nu ajung sa fie observate. Un ghiveci inspirat de jardinierele asezate de obicei la ferestre este o varianta in care poti pune plantele preferate, fie cu frunze curgatoare sau flori.

Suport ingenios pentru plante

 

Cand vrei ceva mai flexibil pentru gradina din balcon, renunta la clasicele suporturi in schimbul unor suporturi mai ingenioase. Un suport de sine statator pentru ghivecele cu plante din balcon poate fi mutat cu usurinta fie la umbra, ori la soare, in functie de necesitatile plantelor.

Cand ai un suport pe mai multe nivele vei putea pune cat mai multe varietati de plante, acesta fiind locul perfect in care pot creste impreuna florile cu ierburile aromatice si plantele cu frunze. Atunci cand aranjezi suportul, tine cont sa alegi plante care au nevoie de aceleasi conditii pentru a se dezvolta si asigura-te ca au suficient spatiu sa respire si sa fie expuse la razele soarelui pentru a inflori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare