Amenajarea gradinii

#pietre #roci #amenajare gradinii #roci gradina

Rocile, indispensabile pentru frumusetea gradinii. Iata cateva maniere uimitoare de a le folosi!

Rocile sunt elemente-cheie intr-o gradina. Acestea protejeaza gazonul, dar ofera si un aer modern gradinii tale. Totusi, pentru a avea un aspect placut, rocile trebuie asezate in functie de anumite criterii. Iata cum trebuie sa le folosesti, astfel incat gradina ta sa capete un aspect sic si surprinzator:

 

1. Configurarea rocilor

Este foarte important modul in care aranjezi rocile. Mai intai, trebuie sa asezi pietrele mari, care formeaza practic "coloana vertebrala" a aranjamentului, si apoi pietrele mici. Asaza rocile in grupuri mici, neregulate si in numar impar. Rocile trebuia asezate astfel incat partile lor erodate sa nu se vada. De asemenea, pentru a avea stabilitate, trebuie sa le pui la o adancime de doua treimi fata de suprafata solului.

2. Acopera intreaga suprafata de sol

Pentru a avea un aspect perfect, rocile trebuie sa acopere intreaga suprafata pe care vrei sa o amenajezi. Intre roci nu trebuie sa ramana spatii foarte mari, deoarece aranjamentul tau ar putea parea inestetic.

Gandeste-te, de asemenea, si la tipul de roci pe care il folosesti. Nu poti combina roci de mai multe feluri, deoarece vei obtine un kitsch.

Nu te avanta sa amenajezi zone foarte mari cu roci. Acestea trebuie sa fie cat mai concentrate, in spatii mici, pentru a capata cat mai multa vizibilitate si pentru a crea un contrast de efect, insa simetric cu restul gradinii.

3. Nu uita de drenajul solului

Chiar daca optezi pentru un aranjament cu roci, solul pe care le asezi trebuie sa aiba in continuare drenajul optim. Asadar, lasa mici spatii intre pietre, pentru ca solul sa respire sa sa il poti uda. De asemenea, pentru a ramane fertil, poti presara peste el si compost.

4. Plantarea printre roci

Daca vrei sa cultivi plante printre roci, atunci trebuie sa te axezi pe paturi de roci micute. Asigura-te ca asezi rocile la o distanta potrivita, astfel incat plantele sa aiba suficient spatiu de crestere. Pentru a avea un aspect placut este bine sa plantezi florile in grupuri neregulate, folosind cel putin trei tipuri din acelasi soi. Evita aglomerarile.

Planteaza florile in etape succesive, intr-o simetrie cromatica si in functie de forme. Plantele perene, bulbii cu flori, cateva conifere mici, arbusti si plante bianuale sunt perfecte pentru a acoperi un intreg pat de roci.

Sursa foto: wikihow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului