Amenajarea gradinii

#intretinere gazon #gazon #gradina #rulouri de gazon #montare rulouri de gazon

Rulourile de gazon: montare si intretinere

Montarea rulourilor de gazon reprezinta solutia perfecta pentru transformarea unui teren gol intr-un spatiu verde. Rolul rulourilor de gazon este acela de a conferi viata spatiului respectiv, de multe ori pavat in exces, transformandu-l practic intr-o adevarata mocheta naturala.

Pe langa partea estetica, gazonul in forma de rulouri reprezinta unul dintre atuurile care te ajuta sa-ti vinzi mai repede terenul, in cazul in care te decizi sa faci acest pas.

Unde se pot monta rulourile de gazon?

Practic, rulourile de gazon se pot monta oriunde. Gazonul rulat poate fi folosit atat in curtea ta, cat si in curtile pensiunilor, spitalelor, instiitutilor publice, in centrul orasului, in sensurile giratorii, pe terenurile de fotbal.

In marile metropole, ele se planteaza pe acoperisurilor cladirilor, magaziilor si garajelor. In acest fel, se reduce nivelul radiatiilor ultraviolete si se contribuie la diminuarea efectului de sera, datorita tranpiratiei ierbii care elibereaza vapori de apa in atmosfera. Mai mult decat atat, rulourile de gazon au si un important rol de izolare termica, care contribuie in mod semnificativ la reducerea costurilor de incalzire.

In ce sezon se pot monta aceste rulouri?

Rulourile de gazon pot fi montate in in orice perioada a anului, inclusiv iarna. Singura conditie este ca terenul respectiv sa nu fie acoperit de zapada sau de gheata.

Montarea rulourilor de gazon presupune respectarea umatoarilor pasi:

- decopertare si adaugare de pamant fertil
- defrisare vegetatie
- sapare, maruntire, nivelare
- plantarea propriu-zis a rulourilor de gazon.

Cum se intretine gazonul

Intretinerea de baza a rulourilor de gazon presupune irigarea constanta, pentru mentinerea solului permanent umed. Se recomanda tunderea pentru mentinerea lungimii firului 3-5 cm, precum si fertilizarea NPK primavara si vara.

Pentru ca gazonul din curtea casei tale sa arate impecabil trebuie sa il greblezi periodic si sa-i aplici tratamente specifice pentru impiedicarea aparitiei bolilor si daunatorilor.

Preturi

Rulourile de gazon sunt livrate in role de 25 de metri patrati. Pentru o manipulare mult mai usoara poti apela la rulourile de un metru patrat. In Romania, numarul firmelor care se ocupa cu comercializeaza acest tip de gazon a crescut semnificativ in ultimii ani. Unii comercianti si-au construit site-uri simple si usor de utilizat cu ajutorul carora clientii pot face rapid cumparaturi online.

Astfel, pe greenshop.ro pretul unui metru patrat de gazon este de 5,5 euro (fara TVA). In acest pret este inclus tranportul si manopera (frezare, greblare, nivelare, montaj profesional, finisarea suprafetelor, tavalugire). Se poate opta si pentru varianta mai ieftina (3,5 euro/metru patrat), insa aceasta nu asigura transportul si nici montarea gazonului.

Pe rulouridegazon.ro pretul unui metru patrat de gazon de peluza este de 2,9 euro (fara TVA). Pentru transport, pregatire teren, montaj si finisare, la fiecare metru patrat se mai adauga inca 2,5 euro.

Foto: progazon.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului