Amenajarea gradinii

#intretinere gazon #gazon #ingrijire gazon #gazon primavara

Sfaturi pentru a avea un gazon frumos si sanatos. Iata ce trebuie sa faci!

Este primavara, asadar a venit momentul sa dam un plus de atentie gradinii noastre. Si pentru ca un gazon bine ingrijit este ca o invitatie la lenevit pe iarba, cu mainile sub cap si cu ochii atintiti pe cer, iata ce trebuie sa faci ca sa ai parte de un covor verde, frumos si natural:

1. Uda des iarba

Pentru a avea parte de un gazon sanatos, uda cat mai bine pamantul, mai ales in zilele secetoase. Incearca sa faci aceasta operatiune dimineata sau seara, atunci cand soarele nu arde prea tare. Astfel, apa va avea timp sa patrunda bine in pamant. Foloseste din loc in loc aspersoare, care te vor scuti de efortul de a intinde prin intreaga curte metri intregi de furtun. Iarba va creste frumos, iar curtea ta va atrage privirile invidioase ale vecinilor.

2. Tunde si fertilizeaza gazonul

Pentru ca gradina sa arate impecabil, tunde cat mai des gazonul, cu ajutorul unei masini de tuns iarba. Este practica si te va ajuta sa aduci intregul covor verde la acelasi nivel. Trebuie sa mai stii ca, odata cu tunderea ierbii, vei inlatura si nutrientii din gazon, asa ca va fi nevoie sa aplici si tratamente de fertilizare a pamantului.

3. Improspateaza stratul de gazon

Daca ai constatat ca iarba a inceput sa isi schimbe aspectul, iar din loc in loc au aparut smocuri maronii, cel mai bine ar fi sa sa inlocuiesti cu totul gazonul. Primavara este anotimpul ideal pentru aceasta operatiune. Iar in locurile mai putin utilizate poti planta arbusti.

4. Contureaza marginile gazonului

Ca sa aiba un aspect cat mai ingrijit, margineste cu pietre terenul pe care ai plantat gazon. Vei evita astfel ca iarba sa se intinda peste straturile din jur.

5. Pliveste des iarba

Cu siguranta iti doresti ca gradina si curtea ta sa arate ca din reviste. Asadar, ingrijeste cu mare atentie iarba. Stropeste-o pentru a inlatura daunatorii suparatori si pliveste-o cat mai des. Buruienile care au tendinta sa iasa ici-colo trebuie "starpite" cat mai repede pentru a nu strica aspectul gazonului.

Sursa foto: scaligeraattrezzature.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului