Amenajarea gradinii

#sfaturi #gradina #sfaturi gradinarit #sfaturi gradinari

Sfaturi utile pentru orice gradinar incepator

Daca aspiri la statutul de gradinar priceput, insa deocamdata esti incepator si nu stii prin ce minune o sa ajung sa fii posesorul unei gradini superbe, vointa ta este primul pas catre succes. Ai nevoie de cateva sfaturi utile care sa iti ofere informatii de baza despre gradinarit si poti incepe chiar in aceasta primavara sa cultivi primele tale plante.

A ajuta culturile sa prinda radacini si sa creasca frumos este un hobby simplu si plin de recompense, de care poti sa te bucuri la orice varsta. Cand esti un gradinar incepator, cateva sfaturi de initiere nu iti sunt niciodata de prisos!


1. Gradinaritul este un proces, nu un proiect

Inainte de toate, este foarte important sa intelegi ca gradinaritul este un proces care continua sa evolueze, nu un proiect cu termen de incheiere. Plantele au nevoie de timp sa creasca, de aceea si rabdarea ta trebuie sa se intareasca odata radacinile lor. Ai grija si ce asteptari iti setezi de la inceput: o gradina reala nu va arata ca in reviste, cel putin nu la inceput!


2. Acorda atentie factorilor spatiali

Inainte sa te apuci de cultivat, trebuie sa studiezi cu cea mai mare atentie factorii spatiali. Inauntru sau afara, localizeaza pozitia din care rasare soarele. Verifica starea pamantului cu un test de specialitate, care ii masoara nutrientii, umiditatea si capacitatea de a creste roade bogate. Abia apoi poti si ce plante sa cultivi si unde sa o faci, in functie de aceste date.


3. Incepe cu pasi marunti

Intreaba-te de la inceput cat timp ai la dispozitie pentru a-ti ingriji gradina si de cate resurse materiale dispui pentru acest angajament. Intotdeauna este ideal sa incepi cu pasi marunti si sa acumulezi cunostinte si experienta treptat, nu sa te confrunti din primele clipe cu probleme majore, complexe, deci dificil de rezolvat!


4. Informeaza-te inainte sa actionezi

Nu uita niciodata ca plantele sunt organisme vii. Asa cum ai grija sa nu dai unui caine oase de peste, pentru ca il poti imbolnavi, la fel va trebui sa cunosti bine necesitatile soiurilor de plante pe care le cultivi. Fa-ti temele inainte, alege culturile pe care ti le doresti si vezi daca pot creste optim in gradina ta.


5. Intreaba si ti se va raspunde

Pana si gradinarii cu experienta au nevoie, din cand in cand, sa fie consiliati de altcineva care sa detina raspunsul intrebarilor care ii macina. Documenteaza-te si intra in legatura cu persoane care sa iti impartaseasca interesul, vei gasi mereu sfaturi si ponturi care sa te ajute sa evoluezi. Succes!

Sursa foto: gardeninginforzone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului