Amenajarea gradinii

#ce ai de facut in gradina #musuroi # gradina toamna #toamna #musuroire

Toamna se “musuroieste” in gradina! Afla ce ai de facut

Ei bine, toamna trebuie sa musuroiesti plantele din gradina pentru ca acestea sa reziste bine peste iarna. Va punem la dispozitie o lista cu cateva plante care au nevoie de o atentie deosebita inainte si in timpul anotimpului rece.

Trandafirii

Trandafirii trebuie tunsi toamna, tarziu si se musuroiesc. Adica: se aduna pamant mai mult la baza tulpinii, formand un musuroi care se batatoreste usor pe langa tulpina, ca sa nu patrunda aerul rece.

Trandafirii pot fi plantati si toamna, dar trebuie protejati peste iarna. Taie bidoane de plastic de 5 l la baza si aseaza-le desupra butacilor. Apoi, musuroieste bine cu pamant de jur-imprejur. Bidoanele se dau la o parte in primavara.

Vita-de-vie

Vita-de-vie se musuroieste si ea, in special cea tanara. Toamna este cea mai buna perioada daca vrei sa plantezi butuci noi.

Pomii

 

Pomii fructiferi tineri trebuie protejati iarna prin musuroire in primii doi-trei ani de viata. Daca vrei sa plantezi pomi fructiferi, in octombrie-noiembrie este cea mai buna perioada. Alege locul potrivit, ca sa nu faca umbra mai tarziu altor plante din gradina.

Muscatele

Muscatele in jardiniere sau ghivece, inainte de a da bruma, trebuie bagate in casa. Curata-le de uscaciuni si pune-le la adapost. Uda-le mai rar!

Zmeura si Mure

Daca ai tufe de zmeura sau mure in gradina, trebuie curatate toamna, dupa adunarea ultimelor fructe. Daca tuflele sunt mari, se tund pana la inaltimea de 1 - 1,5 m.

Sursa: Libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare