Amenajarea gradinii

#vopsea #iaurt # ghiveci de flori #decoratiuni ghiveci

Transforma cutia de iaurt intr-un ghiveci interesant

Este momentul sa invatam sa reciclam si putem incepe cu cateva cutii de iaurt goale, pe care sa le transformam foarte usor in ghivece personalizate pentru plantele de interior. In plus, operatiunea de reciclare se poate transforma intr-o modalitate relaxanta de petrecere a timpului liber.



Fabrica-ti propriile ghivece


Considerat material nereciclabil in multe state, cutiile din plastic de iaurt sau smantana sunt aruncate direct in cosul de gunoi de cele mai multe ori. Cu cateva sfaturi si indicatii, insa, poti salva si transforma spectaculos aceste cutii de plastic in ghivece chic.

Materiale necesare:

  • orice cutie de plastic de iaurt, smantana, branza de vaci etc, de cel putin 200 gr, spalata bine si uscata;
  • spray cu vopsea viu colorata pentru suprafetele de plastic (rosu, verde, galben, albastru, mov etc);
  • vopsea acrylica in nuante diverse;
  • stickere in forma de , de tipul etichetelor autocolante;
  • banda groasa autocolanta;
  • diverse modele autocolante cu motive diverse;
  • o bormasina cu un burghiu subtire pentru dat gauri de scurgere a apei;
  • pensule de diverse grosimi.


Pregateste terenul


Intinde cateva foi de ziar pe o masa, ca sa protejezi astfel suprafata de lucru. Ideal ar fi sa lucrezi afara sau intr-un spatiu aerisit ca sa nu inhalezi aburii de vopsea.

Aplica primul strat de vopsea pe recipientele de plastic, cu miscari repetate si rapide, fara sa insisti prea mult asupra unei zone. Acest strat ar trebui sa poata acoperi informatiile imprimate pe cutia de plastic. Lasa sa se usuce un timp sprimul strat de vopsea inainte sa mai lucrezi la obiectul respectiv.


Gauri pentru scurgerea apei


Intoarce cutiile cu fata in jos si da cate 3-4 gauri pe fundul fiecarei cutii, astfel incat excesul de apa sa se poata scurge intr-o farfurioara, dupa ce vei sadi planta in pamant.

Buline colorate

Deseneaza cu pensula si vopsea acrylica, numeroase buline colorate, de diverse dimensiuni si culori, pozitionate asimetric, la diverse inaltimi. Bulinele colorate ar trebui sa fie un pic mai mari decat bulinele de autocolant pe care le vei aplica mai tarziu. Lasa noul desen sa se usuce cam 20 de minute.

Acopera bulinele recent colorate cu bulinele autocolante, pe care sa le plasezi exact in mijloc, astfel incat sa se vada putin din marginile bulinelor pictate. Asigura-te ca sunt bine lipite si fixate.


Cum folosesti sprayul cu vopsea


Aplica un strat uniform de vopsea din spray, peste tot, preferabil argintiu sau bronz. Lasa-l 20 de minute sa se usuce si repeta operatiunea, aplicand un nou strat. Dupa ce s-a uscat bine vopseaua, dezlipeste bulinele si ghiveciul tau e pregatit sa primeasca planta preferata.

Acelasi mod de lucru, dar schimband bulinele cu etichetele cu modele decorative, aplicate de jur imprejurul cutiei, si culorile vopselei, te va ajuta sa obti un ghiveci asemanator cu cel mai inalt din imagine.

Sfat:
Plantele ideale pe care le poti planta in aceste ghivece sunt ierburile aromatice, folosite pe post de condimente: cimbru, ardei iute, marar, busuioc etc.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului