Amenajarea gradinii

#amenajare gradina cottage #gradina cottage # stil cottage #amenajare gradina

Vrei o gradina in stil cottage? De ce plante ai nevoie?

Gradinile in stil cottage inspira romantism in fiecare colt si sunt de fiecare data primitoare. Acest stil englezesc de decorare a gradinii presupune existenta catorva plante care definesc aspectul acestui colt de rai.

Desi la prima vedere o gradina in stil cottage pare abandonata, stilul presupune, de fapt, multa atentie si ingrijire permanenta.

Iata de ce plante ai nevoie pentru a avea o gradina in stil cottage, plina de culoare si parfum.

Campanula

Sunt cateva flori care arata asemenea unor clopotei care iti inveselesc gradina imediat, printre acestea se numara si Campanula. Campanula este ideala pentru o gradina mereu proaspata si vesela, pentru ca infloreste aproape toata vara. Tulpinile sale lungi si abundenta de flori fac din Campanula o planta incantatoare pentru a completa o gradina in stil cottage.

Garofite roz

Garofitele roz au un miros placut si flori delicate. Garofitele roz stau inflorite o perioada destul de scurta de timp, asa ca este indicat sa le plantezi undeva langa bordurile din gradina. Noi tipuri de garofite apar an de an, asadar le poti gasi si in alte culori, in afara de roz. Garofitele roz sunt rezistente la seceta, iar mirosul lor suav nu este daunator pentru animale.

Nalba

Sunt putine flori care se regasesc in stilul cottage care arata la fel de incantator precum nalbele. Multi prefera sa aiba nalbe in gradina, pentru ca sunt florile care le amintesc de copilarie. Nalba este o floare inalta care da acele accente verticale de care ai nevoie in gradina in stil cottage. Poti pune nalbe in gradina pentru a camufla anumite portiuni sau obiecte cum ar fi aparatul de aer conditionat sau o gramada de compost.

Anemone japoneze

Pentru ca gradina in stil cottage sa arate splendind cat este vara de lunga, anemonele japoneze nu ar trebui sa lipseasca din decor. Anemonele japoneze au nevoie de sol umed si bine drenat. Aceste flori cresc inalte si este posibil sa aiba nevoie de sustinere.

Lavanda

Dintr-o gradina decorata in stil englezesc, nu are cum sa lipseasca lavanda cu al sau parfum suav, inconfundabil. Atunci cand iti aranjezi gradina in stil cottage, planteaza neaparat lavanda, dar tine cont ca aceasta floare poate muri din cauza ca are prea multa sau prea putina apa.

Bujori

Chiar daca bujorii nu infloresc pentru o perioada foarte lunga de timp, acestia arata spectaculos si au un parfum cu totul deosebit atunci cand sunt in floare, asadar nu rata ocazia sa ii plantezi printre celelalte flori din gradina ta. Bujorul este o planta care poate rezista foarte multi ani, daca se adapteaza bine in locul in care se afla.

Trandafiri

Este greu sa ne imaginam ca dintr-o gradina in stil englezesc sa lipseasca tocmai trandafirii. Trandafirii cataratori vor adauga un farmec aparte unei gradini amenajate in stil cottage. Mai poti alege pentru gradina ta romantica si primitoare, trandafiri inlati de diverse culori si completeaza decorul si cu trandafiri parfumati, pentru ca atmosfera din gradina ta in stil cottage sa fie una cu totul speciala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului