Boli si daunatori

#gradina #detergent de vase #plante gradina #ingrijire gradina

4 intrebuintari ale detergentului de vase in gradina

Detergentul de vase are intrebuintari care depasesc sfera bucatariei. Mai precis, acest detergent poate fi folosit cu succes in gradina pentru a indeparta daunatorii, dar si a-ti metine peluza verde. Iata, asadar, cateva dintre intrebuintarile detergentului de vase in gradina!

1. Foloseste detergent de vase la indepartarea buruienilor

Iti doresti sa scapi de buruienile din gradina si preferi sa aplici o metoda mai putin daunatoare mediului inconjurator decat ierbicidele? Daca nu iti place sa plivesti, afla ca poti scapa de buruieni si cu ajutorului detergentului de vase.

In acest sens, ai nevoie de o solutie in care ai introdus 1 lingurita de detergent lichid de vase, 250 gr sare si 5 litri de otet alb. Pulverizeaza solutia pe buruienile aflate intre crapaturile aleii din curte, pe marginea acesteia, intre pietrele de pavaj etc.

2. Detergentul de vase te scapa de furnici

Tot detergentul de vase te ajuta sa scapi si de furnicile care, din exterior, iti patrund in casa, dar si in zona de relaxare din gradina unde obisnuiesti sa iei masa peste vara. Poti scapa de ele folosind o solutie formata din parti egale de apa si otet alb, in care ai adaugat un strop de detergent lichid de vase. Otetul alb poate fi inlocuit cu solutie de curatat geamuri, daca iti este mai la indemana.

Pulverizeaza solutia obtinuta asupra zonelor infestate de furnici, asteapta cateva minute sa actioneze, dupa care iti pot relua activitatea in mod obisnuit, fara a mai fi deranjat de micile insecte negre.

3. Aplica detergent de vase pentru a-ti mentine peluza verde

Detergentul de vase este un adaos util in apa cu care iti uzi periodic gazonul, intrucat contribuie la raspandirea mai eficienta a solutiei de-a lungul peluzei, astfel incat iarba sa aiba parte in mod egal de umiditate.

Pentru a te bucura de o peluza verde intreaga vara, nu trebuie decat sa umpli un rezervor mare (40 - 70 litri), la capatul caruia se afla un furtun, cu apa, 330 ml de bere sau Cola dietetica, 250 ml de sirop de porumb sau melasa sau amoniac, ori 125 ml de apa de gura, plus 250 ml de detergent lichid de vase. In continuare, uda gazonul asa cum faci in mod obisnuit si bucura-te de rezultate!

4. Detergentul de vase tine afidele la distanta

Afidele sau paduchii de frunze se numara printre cei mai comuni si suparatori daunatori din gradina. Din fericire, insa, nu sunt greu de indepartat, astfel incat, pentru a scapa de ei, cel mai adesea nu vei avea nevoie decat de o solutie de apa cu detergent lichid de vase.

Iata cum poti proceda! Umple o galeata cu apa calda si adauga detergent lichid de vase, amestecand bine. In continuare, adauga solutia obtinuta intr-un pulverizator, iar ceea ce ramane depoziteaza intr-un vas acoperit. Pulverizeaza solutia atat pe partea inferioara, cat si pe cea superioara a frunzelor plantelor infestate, asigurandu-te ca acestea sunt complet ude.

Asteapta circa 2 ore pentru ca insecticidul sa isi faca efectul, dupa care, cu un furtun cu apa, clateste bine toate plantele tratate. Tine minte: nu permite solutiei cu detergent de vase sa stea mai mult timp pe frunze, intrucat risca sa atace plantele din cauza actiunii combinate a razelor de soare si a detergentului. Repeta procesul o data la 3-5 zile pentru a tine afidele la distanta.

Foto: suite101.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului