Boli si daunatori

#combatere daunatori #boli si daunatori #daunatori #musculite de flori

5 moduri de a scapa de musculite la flori

Musculitele care zboara in jurul ghivecelor de flori nu dauneaza plantelor, dar pot fi un intrus neplacut de care este greu sa scapi. Inainte sa apelezi la insectide care pot afecta plantele, incearca mai multe solutii naturale.

"Musca betiva" (drosophila melanogaster) isi face de obicei aparitia in jurul fructelor care se strica. Aceste insecte se pot instala si in ghivecele cu flori, de unde nu mai pot fi gonite la fel de usor.


Protejeaza pamantul cu nisip de granulatie mare

Reproducerea musculitelor este simpla: depun oua in pamantul umed, larvele raman scurt timp in ghiveci, apoi se transforma in adulti. Cea mai sigura cale naturala de a intrerupe ciclul este acoperirea pamantului din ghivece. Poti folosi nisip de granulatie mare sau chiar pietris marunt, pentru a nu mai permite larvelor sa ajunga la maturitate.


Ucide musculitele cu otet si sapun lichid

Cea mai simpla "capcana" pentru musculitele care traiesc pe langa ghivece este un pahar de plastic cu un amestec de otet de mere si sapun lichid. Acopera-l cu o folie de plastic fixata cu un elastic si fa cateva gauri cu o scobitoare in folie. Odata ce intra prin ele, musculitele vor fi ucise.


Captureaza-le in vaselina

Atunci cand nu suporti mirosul de otet de mere, poti incerca un alt truc simplu. Foloseste o bucata de carton alba de marimea unui telefon mobil. Lipeste de ea un bat subtire de lemn care sa-i permita sa ramana in pozitie verticala in ghiveci dupa ce este infipta in pamant. Coloreaz-o cu o carioca galbena si, dupa ce s-a uscat, acoper-o cu un strat omogen de vaselina. Culoare le atrage, vaselina le captureaza si le ucide.


Lasa pamantul din ghiveci sa se usuce

Atunci cand ai in ghivece plante care rezista bine la o udare mai putin frecventa, uda-le tot mai rar pentru a permite stratului superficial de pamant din ghiveci sa stea uscat cat mai mult. Cand nu mai au umiditatea necesara, musculitele nu se mai pot reproduce.


Utilizeaza un insecticid special

Daca nicio solutie naturala nu are efectul dorit, poti incerca unele insecticide pentru a scapa definitiv de musculite la flori. Solutia de Mospilan este eficienta, dar indiferent ce insecticid utilizezi, urmeaza cu atentie instructiunile producatorului. Aplicarea excesiva poate dauna plantelor tale.

Sursa foto: maypalo.com, sfgate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului