Boli si daunatori

#pesticide bio #pesticide naturale #pesticide #culturi #daunatori

5 pesticide naturale care te scapa de buruieni. E mai simplu decat ti-ai fi imaginat!

Buruienile din gradina pot reprezenta o pacoste chiar si in acest sezon, mai ales daca vrei sa infiintezi cateva culturi timpurii de legume. Din fericire, nu este nevoie sa strici compozitia chimica a solului cu produse artificiale. Prepara chiar tu pesticide bio la tine in casa!

1. Pesticide pe baza de otet

Foloseste otetul de mere sau din vin pentru a distruge plantele invazive care au napadit aleile de piatra din curtea ta. Acidul din otet va actiona asupra acestora daca stropesti zona de mai multe ori. Poti folosi inclusiv o solutie de otet, sare si detergent de vase pentru o eficacitate mai mare. Nu stropi insa portiunile de teren pe care vrei sa plantezi in urmatoarele zile. Acidul ramane o perioada in sol si blocheaza cresterea plantelor.

2. Malaiul, pesticidul perfect

Pe zona din gradina unde vrei sa infiintezi acum o cultura timpurie poti aplica malai. Glutenul continut de acesta este un pesticid natural eficace care distruge buruienile din gradina ta, dar nu va afecta dezvoltarea legumelor pe care vrei sa le plantezi. Este bine sa sapi in prealabil terenul, pentru a favoriza actiunea glutenului asupra radacinilor plantelor invazive.

3. Spirt medicinal pentru gradina

Vrei sa scapi de buruienile din gradina inca din aceasta toamna? Nu ai decat sa folosesti spirtul medicinal pe post de pesticid. Pune spirtul intr-un recipient tip spray si stropeste din belsug zonele unde buruienile abunda. Alcoolul duce la deshidratarea plantelor invazive si la disparitia lor. In primavara nu vei mai avea grija curatarii gradinii de buruieni.

4. Ziare

Plantele invazive reactioneaza si la ziarele care s-au strans in casa ta. Nu este nevoie decat de un minim de efort prin care sa acoperi terenul imburuienat din gradina ta cu un strat cat mai gros de pagini de ziar. Fara lumina, buruienile vor muri in scurt timp, iar tu vei intra in primavara cu o gradina pregatita direct pentru amenajarea noilor culturi.

5. Apa fiarta

Cea mai simpla metoda de a scapa de buruieni ramane insa apa fiarta. Aplica apa clocotita peste buruienile din gradina daca vrei sa scapi de ele. Atata vreme cat sunt la o distanta de 20-25 de centimetri de alte plante utile nu trebuie sa iti faci probleme ca planta la care tii va suferi in urma acestui tratament.

Sursa foto: motherearthliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare