Boli si daunatori

#daunatori #plante invazive #dezechilibru ecosistem #daunatori culturi

5 plante invazive care dezechilibreaza ecosistemul

Ai observat in gradina ta noi specii de plante, insa nu ai gasit inca o explicatie a acestui fenomen? Specialistii spun ca in ultimii ani au inceput sa isi faca aparitia in culturi noi plante invazive care dezechilibreaza ecosistemul si incet-incet preiau locul plantelor native. Iata cateva tipuri de plante care au inceput sa cucereasca ecosistemul:


1. Gigant Reed

Gigant Reed sau Arundo donax este o planta care incet-incet invadeaza zonele de lunca, inlocuind specii native. Aceasta planta creeaza in acest moment grave probleme cuturilor din California.

Arundo donax este o planta originara, de fapt, din estul si sud-estul Asiei, dar creste si in Africa si sudul Peninsulei Arabice.


2. Ferigile Bracken

Bracken sau Pteridium aquilinum este o feriga britanica ce creste in paduri si in zonele de campie. Aceasta poate distruge culturile de plante utile si invadeaza solurile libere, fiind foarte dificil de eradicat. Ferigile Bracken se regenereaza rapid din tulpini subterane.


3. Gorse

Gorse sau Ulex europaeus este o planta perena de arbust spinos, vesnic verde, care creste in tufisuri. Se regaseste in general in zonele de pasuni, la marginile padurilor si in habitatele costiere, dar si in locurile cu multe deseuri. Aceasta planta este extrem de periculoasa in cazul unui incendiu, din cauza frunzelor sale abundente care mor rapid si a semintelor sale extrem de inflamabile.


4. Water hyacinth sau Zamibala de apa

Water hyacinth sau Eichhornia crassipes, echivalent in romana cu Zambila de apa, este o planta acvatica originara din America de Sud, dar si una dintre cele mai daunatoare buruieni acvatice din lume.

Zambila de apa este o planta ornamentala ce se gaseste pe iazurile din gradina si creste in peste 50 de tari si continente.

Extinderea acestora poate ingreuna navigatia si reduce raspandirea oxigenului la plantele subacvatice.


5. Imperata cylindrica

Imperata cylindrica este o planta ce se gaseste in zonele tropice, umede si este raspandita in intreaga lume. Ea este considerata una dintre cele mai nocive buruieni din lume si se inmulteste extrem de rapid.



Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului