Boli si daunatori

# stropire castraveti # stropire rosii #ingrijire rosii #gradinarit #castraveti #rosii

Amestecul natural care protejeaza rosiile si castravetii de daunatori si de boli

Vrei sa ai rosii si castraveti sanatosi? Renunta in primul rand la produsele pline de chimicale din comert. Daca vrei sa ai legume sanatoase, numai bune de mancat, poti apela la un amestec natural, pe care il prepari chiar tu acasa, pentru stropirea lor.

Tot ce ai nevoie pentru a prepara amestecul este putina drojdie. Amesta patru litri de apa calda cu 15 linguri de zahar si 15 grame de drojdie si vei obtine o solutie naturala, foarte buna pentru stropirea rosiilor si a castravetilor, care va tine departe daunatorii si bolile.

Pune apa intr-un vas mare, care sa depaseasca patru litri, deoarece in timpul fermentatiei, cantitatea va creste de cel putin doua ori.

Lasa drojdia sa actioneze timp de 5-10 ore, amestecand din cand in cand lichidul. Dupa ce a fermentat, amesteca solutia cu inca 6 litri de apa. Castravetii trebuie stropiti o data la 10 zile, iar rosiile la 15 zile. Se pune aproximativ un litru de solutie la fiecare tufa. Acest amestec poate fi folosit atat pentru fertilizarea radacinii, cat si pentru stropirea frunzelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului