Boli si daunatori

#gradinarit #bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu, ajutor de gradinar

Bicarbonatul de sodiu are o multime de intrebuintari in gospodarie. Stii deja ca este util la curatenie, ca te ajuta sa scapi de mirosuri neplacute si ca il poti include chiar si in unele retete. Dar chiar sa fie util si in gradina? Bineinteles!

Bicarbonatul, un antifungic minune

Gospodarii folosesc bicarbonatul de sodiu in gradina pentru a tine la distanta bolile fungice ale plantelor si legumelor. Aplicat la timp, acesta face adevarate minuni pentru gradina si poate fi folosit inca din faza de rasad a legumelor, dar si pe flori.

Compus din 57,1% sodiu, 27,4% oxigen, 14,3% carbon si 1,2% hidrogen, bicarbonatul previne si distruge sporii fungici de pe trandafiri si are si rol de insecticid.

O solutie din 4 lingurite de bicarbonat si un galon de apa va trata buba neagra a trandafirului, ciuperca ce afecteaza puternic fruzele arbustilor. Acelasi amestec poate fi aplicat si pe vita de vie, cand incep sa apara primele fructe.

Ingrijire bio pentru plantele de tomate

Predispuse la tot felul de boli si expuse in fata daunatorilor, plantele de tomate pot fi stropite cu un amestec de bicarbonat de sodiu si ulei vegetal, pentru a obtine un spray organic ce va tine la distanta daunatorii.

Bicarbonatul te ajuta sa scapi si de furnicile din curte. Umezeste musuroiul cu apa, toarna peste el doua cani din pulberea minune si dupa o jumatate de ora pune o cana de otet. Amestecul va ucide majoritatea insectelor, care in caz contrar ar fi doar alungate din locul respectiv, dar ar incepe imediat sa lucreze la o "casa" noua in vecinatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului