Boli si daunatori

# afide trandafiri # paduchi trandafiri # trandafiri paduchi #afide #trandafiri

Cum elimini afidele de pe trandafiri

Afidele, cunoscute popular cu paduchi de plante, sunt unele dintre cei mai comuni daunatori care ataca trandafirii, dar si alte plante. Aceasta insecta, cunoscută și ca Alphididae, se caracterizează prin faptul că este foarte mică (măsurând aproximativ 3 mm).

Afidele au mai multe culori, galben, maro, roșu, negru sau verde, și apare numai în sezoanele calde, cum ar fi primăvara și vara.
Afida este un pericol pentru multe plante, inclusiv trandafirii, deoarece acestea se hrănesc cu laptele pe care aceste plante îl au în diferite zone, cum ar fi tulpina, frunzele și chiar florile.

Iata cum poti elimina eficient si sigur afidele:

Infuzia de usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a elimina afidele trandafirilor, deoarece continutul lor bogat de acizi  îi conferă un efect puternic insecticid și repulsiv. În plus, previne reapariția acestui dăunători ca și alte infecții care pot afecta sănătatea trandafirului  prin proprietățile antifungice și antibacteriene.
Pentru a pregăti acest remediu natural de infuzie de usturoi pentru afidele din trandafiri trebuie doar să ai acasă:

Ingrediente și materiale
5 căței de usturoi
1 litru de apă
1 flacon cu spray

Pregătirea și tratamentul

Zdrobeste 5 cuisoare de usturoi și adăuga-le într-un vas împreună cu un litru de apă. Apoi, acopera recipientul și lasa ingredientele să se odihnească timp de 24 de ore.După acest timp, pune la fiert amestecul timp de 20 de minute.

Odată ce a fiert apa cu usturoiul, lasa infuzia să se răcească. Apoi strecoara conținutul pentru a îndepărta resturile de usturoi și adăuga infuzia într-o sticlă cu pulverizator si uda trandafirul pe zonele cele mai afectate de afide.
Utilizeaza acest remediu timp de 5 zile dimineata, pentru ca acest lichid sa nu intre in contact direct cu soarele, deoarece ar putea afecta planta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului