Boli si daunatori

#paianjeni gradina #paianjeni #cum scapi de paianjeni

Cum poti scapa de paianjenii din curte apeland la substante naturale

Vrei sa scapi de paianjenii care incep sa invadeze fiecare coltisor al curtii odata ce toamna se apropie? Nu trebuie sa apelezi la substante toxice. Ii poti tine la distanta apeland la cateva trucuri simple.

Repara crapaturile din zid si/sau gard

Crapaturile din gard sau cele din zid sunt locuri numai bune pentru ca paianjenii sa se adaposteasca. Asadar, verifica cu atentie gardul si zidurile casei pentru a te asigura ca nu exista crapaturi. Daca le observi repara-le inainte ca painajenii sa-si faca prezenta.

Uleiuri aromatice si lumanari

Paianjenii urasc mirosurile puternice, in special pe cele de scortisoara, eucalipt si citrice. Aprinde lumanari parfumate sau imprastie uluri aromatice in curte, in special in jurul casei, pentru ca acestia sa nu patrunda in locuinta. Poti stropi si gardul cu uleiuri aromatice daca observi ca acestia isi construiesc panze in spatiile dintre scanduri sau gratii.

Inlatura panzele

Imediat ce observi ca in curte sau gradina apar panze de paianjeni indeparteaza-le imediat. Nu le lasa in curte deoarece paienjenii vor considera ca este un loc bun pentru ei. Daca ii descurajezi vor pleca sa-si gaseasca un alt adapost.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului