Boli si daunatori

#furnici #daunatori #ghiveci flori #invazie furnici #combatere furnici

Cum scapi de invazia furnicilor in ghivece. Vezi ce trebuie sa faci!

Coloniile de furnici pot sa apara peste noapte in ghivecele de flori din casa ta. Invazia furnicilor poate fi usor oprita, daca stii ce cauta aceste insecte in pamantul florilor tale preferate. Furnicile sunt intotdeuna plecate in explorarea teritoriilor in care vor gasi hrana, apa sau loc pentru un nou adapost.

Scapa de polenizatori

O parte din insectele care culeg polenul florilor au obiceiul sa scape portii intregi din cantitatea recoltata pe frunzele sau chiar pe solul in care sta planta ta de apartament. Pentru furnici, acesta este un adevarat festin.

Daca vrei sa scapi de furnici, elimina mai intai celelalte insecte. Foloseste sapun insecticid pe toata suprafata plantei si nu uita sa il pulverizezi si pe interiorul frunzelor. Apoi captureaza furnicile intr-un vas ermetic, folosind o momeala din zahar sau fructe dulci. Indeparteaza vasul de casa, inchide-l bine si ai scapat de daunatori.

Curata ghiveciul

Felul in care ingrijesti florile te poate scapa de grija aparitiei unui musuroi de furnici in ghiveci. Curata planta de frunzele cazute, astfel incat furnicile sa nu gaseasca un bun ascunzis. Nu folosi la ingrijirea plantei solutii cu zahar sau miere.

Un ghiveci invadat va trebui scos afara, altfel risti ca furnicile sa dea iama si in bucatarie sau in alte locuri cu iz de expozitie gastronomica. Dilueaza insecticidul cumparat de la un magazin de profil intr-o galeata de apa si apoi scufunda ghiveciul cu floare cu tot in recipient.

Foloseste-te de plantele-insecticid

Pentru a nu-ti intoxica casa sau ghivecele de flori cu substante toxice, foloseste plante si produse ecologice pe care furnicile nu le suporta. Frunzele de menta si pudra de ardei iute sunt doua produse eco care te vor feri de invazia furnicilor.

Creaza insecticide "homemade"

Prepara in casa ta insecticidul de care ai nevoie. O coaja de portocala data prin blender si amestecata cu apa va alunga furnicile odata ce stropesti zona ocupata de acestea. O solutie dintr-o lingurita de acid boric dizolvata in 4 lingurite de miere si o jumatate de cana de apa va tine de asemenea grupurile de invadatori la distanta.

Sursa foto: lovethegarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului